Virovitičko prigradsko naselje Jasenaš dobilo novi Spomen Trg hrvatskih branitelja

Zahvaljujući Gradu Virovitici, gradonačelniku Ivici Kirinu i odličnoj suradnji između Grada Virovitice i Koordinacije braniteljskih udruga grada Virovitice na čelu s predsjednikom Zvonkom Kožnjakom, na prostoru uz novo obnovljeni Mjesni dom u Jasenašu, od ove godine ovo naselje krasi i lijepo uređen Spomen trg.

Radi se o popločanom prostoru, spomen ploči, križu, nosaču za zastave i česmi. Osim što će Spomen trg biti mjesto godišnjeg okupljanja povodom obljetnica oslobađanja Jasenaša, on će služiti i za druge braniteljske svečanosti, te svečanosti Mjesnog odbora Jasenaš.

IMG 7856 Medium Custom

Grad Virovitica spomen ploču postavio je na pročelje 2003. godine, ali ovo mjesto zaslužilo je bolji izgled koji sad i ima – napomenuo je gradonačelnik Ivica Kirin, te dodao:

-Novim spomen trgom ne samo da smo uljepšali centar naselja, nego smo skrenuli i pozornost na važnost ove uspješno provedene akcije, te posebice na značaj jer Jasenaš je, što je prošle godine i dokumentirano na znanstvenom skupu u Virovitici, prvo oslobođeno naselje u RH – napomenuo je I. Kirin.

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content