VJETAR I TUČA Proglašena elementarna nepogoda za područje općina Crnac, Nova Bukovica i Suhopolje

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović donio je odluku o proglašenju elementarnih nepogoda zbog olujnog vjetra i tuče.

Naime, za područje općine Suhopolje, elementarna nepogoda zbog vremenskih nepogoda uzrokovanih olujnim vjetrom 1. rujna, proglašena je jer su na navedenom prostoru nanesene velike materijalne štete na svim poljoprivrednim kulturama (ratarskim, povrtlarskim, voćarskim, industrijskim) koje se trenutno nalaze na poljoprivrednim površinama.

Istodobno, župan Andrović donio je odluku o proglašenju elementarne nepogode zbog tuče za područje općina Crnac, Nova Bukovica i Suhopolje. Ona je proglašena za područje cijele općine Crnac i Suhopolje te dio općine Nova Bukovica i to k.o. Miljevci i Dobrović, odnosno naselja Bjelkovac, Dobrović i Miljevce, zbog vremenskih nepogoda uzrokovanih tučom 1. rujna, a kojom su na navedenom prostoru nanesene velike materijalne štete na poljoprivrednim kulturama (ratarskim, povrtlarskim, voćarskim, industrijskim) koji se trenutno nalaze na poljoprivrednim površinama.

Općinska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda obvezna su izaći na teren odmah ili u najkraćem mogućem roku te dostaviti izvješće Županijskom povjerenstvu za procjenu štete od elementarnih nepogoda koje će zbrojne podatke dostaviti Državnom povjerenstvu. (www.icv.hr, vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content