VLASTITI ŽIVOT NA SCENI Zaljubljeni Golubovi “Seksi rubljem” započeli novu sezonu Kazališta Virovitica

Čast da otvori ovogodišnju sezonu Kazališta Virovitica ovoga puta pripala je “Seksi rublju” i bračnom paru Vlasti i Igoru Golub. Povjerenje su definitivno opravdali što pokazuje i puna kazališna dvorana, kako na pretpremijeri tako i na svečanoj premijeri. Naime, radi se o drami kanadske autorice Michele Riml, dramskoj komediji s kojom se može svatko poistovjetiti budući da govori o supružnicima u pedesetim godinama života i njihovim bračnim problemima. Glumci, Vlasta i Igor, koji su i privatno u braku, kroz trivijalne seksualne frustracije i vrckave svađice, vrhunski donose ovaj komad na virovitičku scenu te osim što oduševe publiku komičnom stranom priče, navode ih i na promišljanje o svojim životima.

– Ovo je odličan tekst s kojim se mogu poistovjetiti svi ljudi srednje dobi jer kada dođete u te godine počnete se pitati puno toga, imate nekakav žal za prošlošću, a upravo to je dovelo ovaj bračni par iz komada u mondeni hotel gdje oni propituju svoj brak – kaže Vlasta, komentirajući odigrani komad.

JIM 8489
Foto: Ivan Borbaš

Oni su istovremeno i roditelji troje djece te su nesigurni po pitanju svojih životnih odluka i izbora, nostalgični pa čak i poraženi. -U stvarnom životu je vrlo slična situacija jer uvijek u braku ima tih problema koji su nevažni, a na kraju ispadnu vrlo važni. Vlasta i ja smo 28 godina u braku, malo više od Suzane i Zdravka, te smo u ovaj komad mogli ugraditi svoje privatno iskustvo pa je zadovoljstvo bilo veće i bilo je lakše raditi – zadovoljno kaže Igor.

U braku privatno i poslovno, u ovom slučaju to je privilegija, a to nam potvrđuje i sama Vlasta. -Puno mi je lakše jer sam igrala ovu predstavu sa svojim suprugom budući da se poznajemo, točno znamo kako tko “diše” i reagira na određenu situaciju koja je zadana u tom tekstu – ističe Vlasta kojoj je glumiti sa suprugom olakotna okolnost jer se može u potpunosti opustiti.

IMG 20180928 205833

Miješanje generacija, po čemu je već poznat rad Kazališta Virovitica, i ovoga puta se pokazao odličnim izborom. Radi se o mladoj redateljici Lei Anastaziji Fleger, ali i prevoditeljici i dramaturginji Dori Golub, koje su pokazale iznimnu životnu i kazališnu zrelost. Ostatak tima činili su scenografkinja Marta Crnobrnja, kostimografkinja Vanda Grba, oblikovatelj svjetla Damir Gvojić, a glazbu je odabrao Igor Golub.

-Tema komada je jako poznata svima koji su u braku, ali i onima koji nisu, već ga gledaju iz neke pozicije sa strane. Bilo je jako zanimljivo raditi ovu predstavu jer su glumci koji igraju glavne i jedine uloge, supružnike Suzanu i Zdravka, i privatno u braku te su znali reći “budemo mi to onako kako i doma” – kroz smijeh je ispričala mlada redateljica Lea, koja je prvi put u Viroviticu došla zbog ove predstave te se nada da će se vratiti zbog neke druge.

-Ovdje je jako lijepo, malo je kazalište i vlada obiteljska atmosfera. Mogli smo imati probe kad smo htjeli, sve nam je bilo podređeno – kaže Lea, ističući da joj je rad na ovoj predstavi bio vrlo lijepo iskustvo.

IMG 20180928 193510 Fotor

Reakcije publike, koja je od pljeska imala užarene dlanove, bile su odlične te je ekipa Seksi rublja, osim čestitki, dobila i brojne pozitivne kritike, a jedna od njih je bila da su gledali svoj život na sceni.

Kazalište Virovitica na samom početku sezone 2018./2019. ljestvicu je postavilo vrlo visoko, a ništa manje nas ne očekuje i u nastavku. – Predstave su pomno odabrane kako bi privukli što veći krug publike, a i ove sezone zadržat ćemo vrlo visok umjetnički doseg koji smo pokazali i u dosadašnjem radu – ističe Miran Hajoš, ravnatelj Kazališta Virovitica.

IMG 20180928 193754 Fotor

Svečanu premijeru “Seksi rublja” pogledali su i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, virovitički gradonačelnik Ivica Kirin sa zamjenicom Vlastom Honjek-Golinac, kao i pročelnik za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica, koji su podrška virovitičkom kazalištu u svakom pogledu. (www.icv.hr, žđl)

[g-gallery gid=”482309″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content