VŠMTI Ove godine stipendije za 26 mladih, novi natječaji u studenom

Osim za školarce, Grad Virovitica izdvaja sredstva i za studente te kontinuirano ulaže u visoko obrazovanje. Prema riječima pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alena Bjelice, Grad je unazad pet godina povećao iznos za stipendije za više od 100 posto. Prije nekoliko godina broj stipendista se kretao od 10 do 12, dok ih je danas redovito 30-ak.

– Ove akademske godine u sustavu financiranja imamo ukupno 26 studenata. Stipendiju u mjesečnom iznosu od 800 kuna stipendisti primaju svih 12 mjeseci u godini, a početkom studenog bit će raspisan natječaj za 10-ak novih stipendija – rekao je Alen Bjelica. Grad kontinuirano pomaže i rad Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici. Visokoj školi Virovitica ustupio je zgradu, oslobodio plaćanja komunalnih doprinosa, osigurao je i zemljište za izgradnju Studentskog restorana te Studentskog doma koji je prošle godine primio prve stanare, a na godišnjoj razini izdvaja 100.000 kuna za jedinstveni model, tzv. Virovitički model sufinanciranja te važne ustanove.

– Na ovaj način mladima je povećan pristup visokom obrazovanju te im je omogućeno jeftinije studiranje u vlastitoj sredini. Privukli smo studente ne samo iz virovitičke okolice, već iz cijele Hrvatske. Osim toga, u tri godine izdvojili smo 750.000 kuna za dislocirani studij Drvne tehnologije u Virovitici – naglasio je Alen Bjelica. (www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content