Zagrebačka županija partner ovogodišnjeg 8. Agroexpa koji će se 21. i 22. rujna održavati u Virovitici

Još je deset dana preostalo do 8. Agroexpa koji će se održati u središtu Virovitice, kod Gradske tržnice. Na sjednici Organizacijskog odbora Agroexpa, kojim je predsjedavao privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredi u europske fondove Dario Ripli, govorilo se kako će ove godine, po prvi puta Agroexpo imati „Županiju partner“. To će biti Zagrebačka županija, iz koje se očekuje nastup desetak izlagača.

Već do sada je prijavljeno 50-ak izlagača, a ove godine, Agroexpo će se održavati 2 dana. Naime, u petak 21. rujna u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, u organizaciji Hrvatsko poljoprivredno-šumarsko savjetodavne službe i Virovitičko-podravske županije, s početkom od 16,30 sati održat će se sljedeća predavanja: Nesvakidašnje pojave iz područja zaštite bilja tijekom proizvodne godine 2018 (Ana-Marija Čajkulić, dipl.ing.agr.); Stjenice na povrću (Maja Pintar, dipl.ing.); Viroze na plodovitom povrću u zaštićenom prostoru (dr.sc. Adrijana Novak); Trips u zaštićenom prostoru – problem i rješenje (dr.sc. Mladen Šimala); Problemi u zaštiti jabuke tijekom 2018. (dr.sc. Mladen Šimala / dr.sc. Dario Ivić); Novije bolesti oraha (dr.sc. Adrijana Novak); ESCA na vinovoj lozi (dr.sc. Dario Ivić); Bakterioze kod uzgoja povrća na otvorenom (dr.sc. Dario Ivić) i Biološko suzbijanje štetnika u zaštićenom prostoru (Kazimir Korača, dipl.ing.agr. KADMO).

Na sam dan otvorenja koje će biti u 9,00 sati, održat će se i dvije gastronomske radionice, Sandre Jadek i Ružice Šošić (dekoracije za svečane kolače), te Dražena Šafara (izrada dekora od voća i povrća). Podsjetimo, Sandra Jadek i Dražen Šafar, bit će predstavnici Virovitičko-podravske županije na Svjetskom kulinarskom kupu u Luxemburgu. Dražen Šafar i Sandra Jadek će prezentirati gastronomiju Virovitičko-podravske županije u dvije discipline. Sandra će se predstaviti sa slatkim delicijama u slastičarstvu, a Dražen s carvingom.

Inače, u subotu 22. rujna, već tradicionalno će se održati i stručno predavanje u organizaciji HGK ŽK Virovitica u čijim prostorima će na temu „Parametri kvalitete meda i metode određivanja“ govoriti Blanka Bilić Rajs, mag. ing. iz Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek.

Agroexpo 2018 će objediniti: 15. županijska izložba voća povrća i poljoprivrednih proizvoda, 13. županijsko ocjenjivanje, izložba meda i pčelinjih proizvoda, 10. međunarodno ocjenjivanje meda, 8. izložba ljekovitog bilja i 8. izložba vina. Inače, prikupljanje uzoraka meda za 13. Županijsko i 10. Međunarodno ocjenjivanje meda trajat će do kraja ovog tjedna (do 31. kolovoza).

Organizatori i pokrovitelji 8. sajma Agroexpo će biti: Virovitičko-podravska županija i Grad Virovitica, HGK ŽK Virovitica, HOK POK Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije i Savjetodavna služba Virovitičko-podravske županije. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content