ZLATNI KLAS OTROVANEC – GODIŠNJA NAGRADA ŽUPANIJE ZA SEOSKI TURIZAM U Zlatni klas jednako rado dolaze i gosti željni mira, kao i avanturisti željni novih sadržaja

Branko Tkalčec i njegova obitelj 1977. godine ispunili su životni san i u Otrovancu otvorili vrhunski restoran. Zlatni Klas Otrovanec već tada je bio nešto novo i drugačije zbog kombinacije starog i poznatog, a u novom ruhu. Brzo je stekao reputaciju omiljenog mjesta za sve generacije pa su u Zlatni klas rado dolazili i mladi koji su ludovali na legendarnim plesnim i disko večerima, ali i političari, gospodarstvenici, sportaši i zvijezde s estrade. Imanje je imalo dva jutra zemlje na kojem su posadili stabla, a danas se mogu pohvaliti zemljištem na šest jutara, voćnjakom, plastenicima u kojima uzgajaju povrće koje nude u okviru svojih menija i prepoznatljivih starinskih jela.

Jedna od atrakcija imanja su i konji, pa posjetitelji mogu uživati u vožnji kočijom i druženju sa životinjama. Zlatni klas prati trendove, svoje usluge promoviraju putem mobilnih aplikacija i mogu se pohvaliti vrhunskim ocjenama gostiju na vodećim svjetskim internetskim stranicama vezanima uz turizam. Gosti su im iz cijelog svijeta. Hrvatska turistička zajednica nagradila je ovo imanje priznanjem Zeleni cvijet 2002. godine za turističku ponudu, uređen interijer i okoliš seoskog imanja. Prepoznati su i kao uspješna destinacija za goste na proputovanju, motocikliste, bicikliste, rekreativce, jahače te sve one koji su željni prirode i mirnog okruženja, uz autohtonu gastro ponudu, smještaj i domaća jela. Virovitičko-podravska županija Zlatnom klasu ove godine dodjeljuje vrijednu Godišnju nagradu za promicanje seoskog turizma.

– Ova nam je nagrada jako važna, osobito jer danas, nakon 41 godinu kontinuiranog rada, možemo reći kako rastemo u prostoru i da nam je svojevrsna dislokacija Otrovanca zapravo postala prednost – kaže Bernard Tkalčec, u ime cijele svoje obitelji. Tkalčecovi su svojim toplim pristupom gostima, iskrenom dobrodošlicom, pažljivo odabranim starinskim jelima i smislom za etno-ambijent već privukli domaće goste, a posljednjih godina bilježe i rast broja gostiju iz udaljenijih dijelova Europe, Bliskog i Dalekog Istoka, Australije. Visoka ocjena 9,7 na uglednoj stranici booking.com samo je jedna od posljednjih pohvala njihovog rada, a koja stiže i od samih gostiju.

Obitelj je zahvalna svima koji su prepoznali njihovu ljubav prema kulturnoj baštini, očuvanju starih jela i tradicije te predan rad na identitetu Zlatkog klasa kao etno destinacije našeg kraja. – Zahvaljujemo svima koji nas podupiru i svima koji su naši vjerni gosti. Hvala Virovitičko-podravskoj županiji, turističkim zajednicama Grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije na promociji našeg rada i pomoći koju nam pružaju svih ovih godina, kao i na ovoj vrijednoj nagradi – kaže Bernard Tkalčec. (www.icv.hr, mlo, kt)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content