ZNATE LI PRAVILNO POSTAVITI AUTOSJEDALICU? Dođite na pregled sjedalica u nedjelju u centru Virovitice

U nedjelju, 23. rujna od 10 do 11.30 sati na parkiralištu pokraj Zagrebačke banke u Virovitici, Trg dr. F. Tuđmana, udruga Roda i Policijska uprava virovitičko-podravska organiziraju besplatan pregled dječjih autosjedalica. Cilj pregleda je pomoći roditeljima provjeriti postavljaju li pravilno sjedalicu u svoje svoje vozilo i smještaju li pravilno svoje dijete u nju. Upravo pravilno korištenje autosjedalice uvelike smanjuje rizik teškog stradavanja djeteta u prometnoj nesreći.

Kako bi savjeti o pravilnoj upotrebi autosjedalica bili što učinkovitiji savjetuju se roditelji koji dolaze na pregled da donesu upute proizvođača sjedalice i dovedu svoje dijete.

Osim samog pregleda, kod Rodinih savjetnica za autosjedalice, roditelji će moći dobiti savjete i informacije o važnosti i pravilnom korištenju sjedalica te odgovore na sva pitanja u vezi propisanog, pravilnog i sigurnog prijevoza djeteta u vozilu. Na pregled se pozivaju i trudnice sa svojim partnerima kojima treba savjet u odabiru prve autosjedalice. Pregled će se održati neovisno o vremenskim prilikama. (www.icv.hr, PU virovitičko-podravska; foto: M. Lovrenc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content