ZVONIMIR JUHAS „Stroj“ za golove i nerješiva enigma za obrane županijskih prvoligaša

Zvonimir Juhas je dvadesetjednogodišnji napadač iz Gradine, od malih nogu zaljubljenik u loptu. Trenutno je član Nogometnog kluba Bratstvo iz Gornjeg Bazja, županijskog prvoligaša.

Bratstvo je nakon četiri odigrana kola u vrhu 1. ŽNL, a najbolji strijelac kluba je upravo Juhas, sa pet postignutih pogodaka. Nekoliko sezona igra na visokom nivou, a teško je da prođe koja utakmica bez njegovog zgoditka. Tim povodom odlučili smo napraviti kratak intervju. Iako svojom konstitucijom podsjeća na bivšeg engleskog reprezentativca Petera Croucha, njegova igra uvelike se razlikuje.

Osim što je „jak“ u skoku, s obzirom na svoju visinu (196 centimetara), nevjerojatno je brz i tehnički potkovan. Protivničke obrane teško ga zaustavljaju. Riječ je o sjajnom napadaču županijskih nogometnih liga, za sad, a s obzirom na predispozicije, možda jednog dana napravi i ozbiljniji nogometni iskorak. 

U Virovitičko-podravskoj županiji jedan si od najboljih napadača. Što te dovelo do tog statusa?

Da, jesam, jedan od boljih sam, a tome je zaslužan moj rad tijekom svih ovih godina i želja za nogometom od malih nogu.

Gdje si napravio prve nogometne korake i tko je zaslužan za početak tvoje nogometne karijere?

Prve nogometne korake napravio sam u Nogometnom klubu Gradina, u konkurenciji pionira. Najveća zasluga za to pripada mom prvom treneru Mirku Jagarincu, koji me jednom prilikom uočio na igralištu, kada smo kao djeca igrali nogomet. Rekao mi je da se registriram i od tada je sve krenulo.

Od ove sezone igraš u Gornjem Bazju. Kakva su očekivanja?

Tako je, ove sezone ostvario sam transfer u Nogometni klub Bratstvo iz Gornjeg Bazja. Klub se natječe u prvoj županijskoj nogometnoj ligi. Ne žalim zbog transfera, super mi je i brzo sam se uklopio. Očekivanja trenera i cijele ekipe su da budemo među prvih 5 momčadi. Zapravo, sve iznad petog mjesta bio bi veliki uspjeh za naš klub.

3 Custom
Facebook

Nakon četiri odigrana kola, najbolji si strijelac kluba i u vrhu liste strijelaca lige. Koliko si golova zabio? Očekuješ li takvu formu i u nastavku?

Trenutno sam najbolji strijelac kluba sa pet postignutih golova, od kojih su četiri realizirana iz kaznenih udaraca. Očekujem da ću biti još bolji i nadam se da ću nastaviti davati sve od sebe kako bih postigao još bolju formu i pružao odlične predstave u nastavku prvenstva.

Da li si dosegnuo svoj igrački maksimum?

Mislim da nisam još dosegnuo maksimum. Vjerujem da ću kroz treninge i rad biti još bolji.

 Koja ti je najdraža utakmica u karijeri, a koja otkad si u Bratstvu?

Najdražu utakmicu karijere odigrao sam u dresu Gradine protiv Podravca iz Sopja. U toj utakmici dogodio se veliki preokret. Gubili smo 0:3, a na kraju utakmice semafor je pokazao 4:3 u korist moje ekipe. Bila je to odlična utakmica u kojoj sam postigao dva pogotka. Otkad sam prešao u Bratstvo najdraža mi je utakmica protiv Graničara iz Okrugljače zbog toga što sam se u listu strijelaca upisao tri puta, doduše iz penala, ali i to treba zabiti, nije nimalo jednostavno.

2 Custom
Facebook

Koji ti je najdraži svjetski nogometaš, a koji klub? Imaš li svog idola?

Ima ih puno, ali najdraži mi je Eden Hazard, belgijski reprezentativac koji nastupa za engleski klub Chelsea. Odlično je tehnički potkovan, sviđa mi se njegova lakoća igranja. Upravo zbog Hazarda i još nekoliko dobrih igrača koji me fasciniraju i igraju za Chelsea, to mi je najdraži klub.

Jesi li imao zdravstvenih problema koji su te udaljavali s terena?

Imao sam ozljedu pete, zbog koje sam propustio veći dio pripremnog perioda i treninga, ali hvala Bogu, to je iza mene. Sada je sve dobro i nadam se da će tako biti i u budućnosti.

Što očekuješ u nogometnoj budućnosti, kakve su tvoje ambicije? Da li bi volio napraviti neki ozbiljniji iskorak?

Trenutno samo razmišljam o svom klubu iz Gornjeg Bazja. Cilj mi je pružiti svoj maksimum i pomoći da budemo što bolji u prvenstvu, a kasnije ćemo vidjeti kako će se sve odvijati.

U sljedećem kolu igrate na domaćem terenu, u goste vam stiže Lukač 05. Što očekuješ u susjedskom derbiju?

Da, stiže nam jedna jako dobra ekipa, meni vrlo poznata jer sam igrao tamo prošle godine, jednu polusezonu. Očekujem jednu tvrdu i neizvjesnu utakmicu, ali vjerujem da, ako ostavimo srce na terenu kao ekipa, možemo doći do pobjede i uzeti tri boda i tako usrećiti naše vjerne navijače.

(www.icv.hr, ts)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content