2. Savjetnički posjet Srednjoj školi “Marka Marulića” Slatina u sklopu programa “Škola za život”

Kao jedan od procesa koji omogućava provedbu eksperimentalnog programa “Škola za život”, jesu i savjetnički posjeti članova radnih skupina predmetnih kurikuluma. Tako su u Srednjoj školi Marka Marulića Slatina u sklopu drugog Savjetničkog posjeta edukaciju pod nazivom ”Promjena paradigme poučavanja” održali članovi radnih skupina predmetnih kurikuluma, Irena Pavlović, Gordana Košćec Bousfield, Ivan Mikolić i Dubravka Turčinović.

Goste je pozdravio ravnatelj škole Darko Špoljarić poželjevši im dobrodošlicu. Edukaciji su prisustvovali nastavnici i stručni suradnici prijavljeni za provođenje eksperimentalnog programa, a edukacija se sastojala od općeg dijela i dvije radionice. Gosti su se za vrijeme trajanja edukacije osvrnuli na dosadašnje aktivnosti vezane uz provođenje kurikuluma, ali i ponudili neke nove smjernice vezane za provođenje programa. Članovi radne skupine pomogli su u razumijevanju profesionalnog razvoja, korištenju digitalnih alata, poticanju razvoja vlastitih kompetencija. Podijelivši s nastavnicima svoje ideje, iskustva i primjere dobre prakse, spremno su odgovorali na pitanja i nedoumice.

U sklopu eksperimentalnog kurikuluma svi učenici upisani u prvi razred u Srednjoj školi Marka Marulića Slatina dobili su besplatne udžbenike i tablete, a škola će biti opremljena suvremenim nastavnim sredstvima i pomagalima u vrijednosti 200.000 kuna, koji će omogućiti modernu nastavu i pripremiti učenike za izazove na tržištu rada.

(www.icv.hr, adf, dš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content