2. ŽNL Fizički obračun u Sv. Đurđu, Omladinac završio sezonu stopostotnim učinkom, Borova “razmontirala” Zrinski

U skupini Zapad vodeći Omladinac iz Korije pobijedio je u Svetom Đurđu minimalno 1:0. Na samom startu utakmice domaći su nakon jednog solo prodora Szabe imali izglednu šansu za pogodak, ali udarac sa ruba 16 metara završio je pokraj gola. Iako je domaća momčad odradila sjajno defanzivni zadatak, gosti iz Korije bili su dominantniji na terenu i na kraju iz jedne akcije koja je krenula od Gibe došli u zasluženo vodstvo. Na asistenciju Grubića poentirao je Škvarić. Utakmicu, a naročito drugo poluvrijeme zasjenio je incident na sredini terena u kojem je došlo do fizičkog obračuna igrača obje ekipe. Nakon jednog starta na domaćeg napadača, na sredini terena, sudac Vinovrški dosudio je prekršaj, što gostujućem igraču nije bilo dovoljno opravdano pa je odlučio loptom napucati domaćeg igrača koji je ležao na podu i tu je zapravo sve počelo. Obje ekipe sjatile su se u gužvu u kojoj su poletile i šake, međusobna hvatanja za vrat, te udarac glavom u glavu od strane gostujućeg igrača. Glavni sudac Vinovrški na sve spomenuto je “zažmirio” i nije kaznio niti jednog igrača crvenim kartonom, a na taj način “skuhao je gorku” utakmicu do zadnje minute.

Uslijedilo je nekoliko grubih starteva domaćih i gostujućih igrača u nastavku, a pravi mali rat potpuno je zasjenio nogometnu igru. Domaći igrač Funko ubrzo je “popio” i posjekotinu na licu što glavnom sucu utakmice također nije bilo dovoljno da isključi gostujućeg igrača koji je već imao opomenu. U posljednjoj minuti domaći su ostali bez nervoznog Ćavarušića koji je zbog drugog žutog kartona morao napustiti igru i otići ranije na tuširanje. Glavni sudac utakmice izgubio je “kompas” i kontrolu nad igrom, a katastrofalnim kriterijem izazvao je opravdane frustracije igrača. Ovom pobjedom Omladinac je ostvario i desetu uzastopnu pobjedu, te zasluženo proslavio naslov jesenskog prvaka.

U Gornjem Bazju odigran je uzbudljiv općinski derbi. „Domaći” Dinamo iz Kapele Dvora vodio je u dva navrata 1:0 i 3:2, ali na kraju bodovi putuju u obližnje Terezino Polje. U ključnim trenucima Dinamo je ostao s deset igrača. Igru je zbog dva žuta kartona morao napustiti Lacko u 79. minuti, kod rezultata 3:3. U domaćim redovima nisu bili zadovoljni svim odlukama djelitelja pravde.

[g-gallery gid=”488262″]

 

Gradina je osvojila tri boda u Grabrovnici pobjedom nad Croatiom 1:0. Jedini zgoditak postigao je Jugović u dvadeset sedmoj minuti.

Podgorje je pobijedilo u Špišić Bukovici domaću Bilogoru 1947. 4:2.

U skupini Istok miljevačka Mladost na svom terenu pobjedom 6:0 nad Tehničarom iz Cabune na korak se približila naslovu jesenskog prvaka.

Borova je bila nemilosrdna prema Zrinskom iz Nove Bukovice pobijedivši 7:0. Tri zgoditka postigao je Šajn, a po dva Obžetić i Holec. U pedeset petoj minuti isključen je gostujući vratar Jozing zbog prekršaja za kazneni udarac.

Ćeralije su u Dolcima povele 1:0, ali su na kraju izgubile 4:2 od domaćeg DOŠK-a.

Kozice su došle do prve ovosezonske pobjede. Svladale su Mladost iz Bakića na njenom terenu 2:1.

Crnac je pobijedio na gostovanju u Novoj Šarovki Standard također 2:1.

Rezultati desetog kola drugih ŽNL:

Skupina Zapad:

Sveti Đurađ – Omladinac Korija 0:1, Dinamo Kapela Dvor – Drava Terezino Polje 3:4, Sokol Milanovac – Mladost Vukosavljevica 1:0, Croatia Grabrovnica – Gradina 0:1 i Bilogora 1947. Špišić Bukovica – Podgorje 2:4, dok je Turanovac bio slobodan.

Skupina Istok:

Borova – Zrinski Nova Bukovica 7:0, DOŠK Dolci – Ćeralije 4:2, Mladost Miljevci – Tehničar Cabuna 6:0, Mladost Bakić – Kozice 1:2 i Standard Nova Šarovka – Crnac 1:2, dok je Munja iz Velikog Rastovca bila slobodna.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content