Biciklistički klub LOOD Orahovica postao prvak Slavonske brdske lige

Iznimnu vrijednost orahovačkog sporta već svi odavno znaju, no ona se iz dana u dan izgrađuje i raste. Ovoga puta tu stepenicu više na vrhunski način izgradili su članovi Biciklističkog kluba ”Lood” koji su proteklog vikenda postali ekipni prvaci Slavonske brdske biciklističke lige. Ovaj rezultat im je ujedno i najljepša čestitka za jubilarni 10. rođendan kluba.

– Biciklistički klub ”Lood” iz Orahovice u 2018. godini sudjelovao je u svih 10 utrka Slavonske brdsko-biciklističke lige giant. U desetoj jubilarnoj sezoni SBBL, ujedno i desetoj godini postojanja kluba, BK ”Lood” osvojili su ligu sa 146 bodova prednosti ispred drugoplasiranog BK Festung-a iz Slavonskog broda i 272 boda ispred trećeplasiranog kluba iz Požege. Ukupno je ove sezone nastupilo 33 kluba. Liga je i ove sezone poprimila međunarodni karakter obzirom da su u istoj sudjelovali inozemni klubovi kao što su Team Imperator – Mađarska (Pečuh), BK Summit – BiH (Banja Luka), BK Laktaši – BiH (Laktaši), BK Kozara – BiH, BK Kastel – BiH (Banja Luka), BK Jednota – Srbija (Šid) i BK Pljevlja – Crna Gora (Pljevlja). Ostali klubovi pokrivaju gotovo cijelu srednju i istočnu regiju RH, klubovi iz Zagreba, Koprivnice, Bjelovara, Virovitice, Požege, Slatine, Slavonskog Broda, Orahovice, Našice, Donjeg Miholjca, Osijeka… Gotovo svi klubovi imaju barem po jednog ako ne i više licenciranih vozača koji se natječu u elitnom društvu hrvatskog brdskog biciklizma kao što je Kup Hrvatske, a nerijetko, uglavnom klubovi iz susjednih zemalja, imaju vozače koji se natječu u Svjetskom kupu ili najjačem svjetskom natjecanju kada je u pitanju brdski biciklizam. S ovakvom konkurencijom BK Lood, klub iz Orahovice s oko 5.000 stanovnika je ove sezone zasjeo na tron lige. Ono što je posebno potrebno naglasiti da je prosječni broj vozača s kojima je BK Lood nastupao devet, a od tih devet vozača gotovo 50% čine kadeti i juniori. Naš klub ima za sada jednog licenciranog vozača, a to je sjajna, mlada 14-godišnja Lana Marinić koja je ove godine na nastupu prvenstva Hrvatske u usponu osvojila 4. mjesto u kategoriji kadetkinja. Čestitam svim našim vozačima na ovom povijesnom uspjehu – rekao je predsjednik BK Lood Orahovica Mario Vida.

Lana Marinić Custom

Osim klupskog uspjeha Lood-ovci su i individualno po kategorijama ove sezone bili odlični, u kategoriji Elite u ukupnom poretku Ante Pezić je osvojio 10., a Luka Gjajić 15. mjesto. U kategoriji juniora u ukupnom poretku Borna Katić je osvojio broncu, Petar Vrkić zauzeo je 4., a Luka Pavić 7. mjesto. Kod kadeta u ukupnom poretku Marko Varga je 4., Danijel Peštaj 5., Silvio Peštaj 7. i Jurica Šafar 11., zatim kod žena u ukupnom poretku sjajna Lana Marinić osvojila je broncu, a Danijela Hofman 20. mjesto. U kategoriji veterana A Mario Vida je ukupno 7., Tomislav Katalinić 10., a Marko Bošnjak 14. U veteranima B Robert Hofman osvojio je 12. mjesto i na kraju u konkurenciji veterana C Ivan Udorović je u ukupnom poretku zauzeo odlično 5. mjesto.

Borna Katić Custom

Ovaj rezultat ostat će zlatnim slovima upisan u orahovačku sportsku povijest, a većina mladića i djevojaka koji su vozili tek dolaze na pravu sportsku scenu što govori kako Orahovica ima itekako svijetlu i trofejnu biciklističku budućnost.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content