ČAĐAVICA U okviru projekta “Zaželi” deset žena od danas pomaže starijima i nemoćnima

Provedba projekta ”Zaželi-Općina Čađavica” započela je prije tri mjeseca, a danas (ponedjeljak) je deset žena, zaposlenih u okviru projekta, krenulo na teren u posjet osobama kojima će pomagati u naredne dvije godine, odnosno 24 mjeseca.  Ispratili su ih načelnik Mirko Rončević i voditelj projekta Igor Čiček.

zaželi1

– Sam projekt je krenuo prije tri mjeseca. U ta tri mjeseca smo trebali organizirati sve pripremne radnje: edukaciju žena koje će raditi na terenu, nabaviti opremu potrebnu na terenu, usuglasiti se s Centrom za socijalnu skrb Slatina i Zavodom za zapošljavanje, Područnim uredom Virovitica. Žene koje su danas krenule na teren dobile su popise svojih korisnika koje će obilaziti. U prosjeku svaka ima šest do sedam korisnika. Sve djelatnice dobile su i potrebnu opremu – nove bicikle, kacige, radne uniforme, reflektirajuće prsluke, dnevnike rada… – istaknuo je načelnik M. Rončević, koji im je poželio sreću u radu.

zaželi2

Projekt ”Zaželi-Općina Čađavica” sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u vrijednosti 2.040.257,03 kune, a Općina Čađavica je zajedno sa Razvojnom agencijom VIDRA izradila cjelokupnu dokumentaciju da bi se samostalno javila na natječaj.

Projekt ”Zaželi-program zapošljavanja žena” u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena, kao i sa smjernicama politika zapošljavanja država članica EU s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva, posebice radi činjenice da će se kao sudionice ovih aktivnosti uključivati žene koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a koje će skrbiti o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju. (www.icv.hr, adf)

zaželi3

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content