DAN OPĆINE LUKAČ Domagoj Turkalj osvojio 1. mjesto na 9. fotonatječaju “Ljepote općine Lukač”

U sklopu Dana općine Lukač u Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića u Gornjem Bazju obilježen je završetak 9. fotonatječaja „Ljepote općine Lukač“ i proglašenje najuspješnijih, kao i završetak projekta „Mala scena na otvorenom“. Prije svega održan je prigodan i zanimljiv program koji su učenici pripremili sa svojim učiteljicama i učiteljima. Bilo je tu recitacija, dramskih izvedbi, glazbe, a najviše veselja, a uz učenike razne točke pogledali su i roditelji, ali i ravnatelj Saša Topić, načelnik Đuro Bukvić te župnik Mario Mesić.

Na natječaju je sudjelovao 31 učenik te je pristiglo oko 200 fotografija, a voditelj je i ove godine bio učitelj Oliver Bešić. Najbolja na ovom natječaju bila je fotografija učenika Domagoja Turkalja koji je svojim foto objektivom zabilježio dugu poslije kiše, drugo mjesto osvojila je Tena Blažević s fotografijom starog štaglja, a 3. mjesto pripalo je Antoneli Knežević koja je fotografirala ćup. Pohvalnice su dobile Dora Zahirović i Anica Jurković.

IMG 6342

– Ljepote općine Lukač ušle su u tradiciju te je održan već 9. fotonatječaj. I ove godine bio je velik odaziv, a vjerujem da će među tim učenicima danas, sutra biti onih koji će se fotografiranjem baviti profesionalno – rekao je Đuro Bukvić, načelnik općine Lukač te istaknuo odličnu suradnju s osnovnom školom te je zahvalio i roditeljima te čestitao Dan općine Lukač i blagdan sv. Luke.

IMG 6348

U proteklih dva mjeseca u ovoj školi intenzivno se radilo i na projektu „Mala scena na otvorenom“. – „Mala scena na otvorenom je kreativni projekt lijepog pisanja i dramskog odgoja, a proveden je pod vodstvom učiteljica Katarine Topić i Andreje Galović te je podržan od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva – rekao je ravnatelj Saša Topić dodavši da je Zaklada prepoznala njihova nastojanja da ovoj zajednici ponude nove kulturno-umjetničke programe. U sklopu projekta u dvorištu škole izgradili su i jednu malu scenu na otvorenom, mali amfiteatar koji će služiti za izvođenje i obogaćivanje kulturne scene na području općine Lukač, a prije svega za igru i druženje učenicima. (www.icv.hr, žđl, Foto: Ž. Đaković Leš)

[g-gallery gid=”486090″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content