Doznajte u kojim školama na području Virovitičko-podravske županije će se provoditi projekt Školska shema

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Popis osnivača školskih ustanova sa školama koje su iskazale interes za sudjelovanje u Školskoj shemi 2018./2019. Školska shema u školskoj godini 2018/2019 provodi se na području čitave Republike Hrvatske od 1. kolovoza 2018. do 31. srpnja 2019. godine, sukladno Pravilniku o Školskoj shemi voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda.

U okviru Školske sheme voće, povrće, mlijeko i mliječni proizvodi ponudit će se učenicima kao zaseban obrok neovisno od obroka u okviru školske prehrane, kontinuirano u nastavne dane tijekom školske godine. Voće i povrće ponudit će se učenicima u osnovnim i srednjim školama, a mlijeko i mliječni proizvodi učenicima od 1. do 4. razreda osnovnih škola, a sve s ciljem povećanja unosa svježeg voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda, kao i podizanja svijesti o značaju zdrave prehrane kod školske djece. Ministarstvo poljoprivrede provodi Školsku shemu odnosno dodjelu besplatnih obroka voća, povrća i mlijeka za školsku djecu.

Na području Virovitičko-podravske županije, ona će se provoditi u sljedećim školama: OŠ Ivana Brlić Mažuranić Virovitica, OŠ Vladimir Nazor Virovitica, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica, OŠ Antun Gustav Matoš Čačinci, OŠ Davorin Trstenjak Čađavica, OŠ Eugen Kumičić Slatina, OŠ Ivan Goran Kovačić Gornje Bazje, OŠ Mikleuš, OŠ Petar Preradović Pitomača, OŠ Vladimir Nazor Nova Bukovica, OŠ Voćin, OŠ Ivana Brlić Mažuranić Orahovica, OŠ August Cesarec Špišić Bukovica, OŠ Josip Kozarac Slatina, OŠ Gradina, OŠ Suhopolje, OŠ Ivan Goran Kovačić Zdenci, Katolička osnovna škola u Virovitici, Srednja škola Marka Marulića Slatina, Gimnazija Petra Preradovića Virovitica, Strukovna škola Virovitica, Industrijsko-obrtnička škola Slatina, Industrijsko-obrtnička škola Virovitica, Katolička klasična gimnazija s pravom javnost u Virovitici, Tehnička škola Virovitica, Srednja škola Stjepan Ivšić. S područja Virovitičko-podravske županije, dobavljači voća i povrća bit će: OPG Emila Bedekovića Virovitica i Brana d.o.o. Virovitica. Projekt su u ime osnivača, koordinirali, Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica i Požeška biskupija. (www.vpz.hr, www.apprrr.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content