DRUŠTVO, PJESMA I DOBAR PROVOD ”Ribice” skuhale najbolji fiš-paprikaš na 24. Orahovačkoj fišijadi

U organizaciji Grada i Turističke zajednice grada Orahovice, suorganizaciji Športskog ribolovnog kluba ”Šaran” Orahovica te pod pokroviteljstvom Poljoprivrednog poduzeća Orahovica, u središnjem gradskom parku održana je 24. Orahovačka Fišijada, natjecanje u pripremi poznate slavonske riblje delicije, fiš-paprikaša.

Na natjecanju je sudjelovalo 27 ekipa iz tri županije, Virovitičko-podravske, Osječko-baranjske i Požeško-slavonske županije, a organizator je svima osigurao jednog šarana, litru vina i drva. Nakon sat i pol kuhanja, stručno povjerenstvo u sastavu Dalibor Kovač kao predsjednik te Ivica Ileš i Marijan Mikičević kušali su i ocijenili sve uzorke.

Najbolji fiš na kraju, skuhala je ekipa pod nazivom ”Ribice” iz Koške i Osijeka, drugo mjesto pripalo je ekipi ”Šimek” iz Orahovice dok je treće mjesto osvojila ekipa ”Valpovački kotlić” iz Valpova.

2110fisijada 3 Custom

-Tajna dobrog fiša za nas je ljubav, druženje i puno dobrog treninga. Ja, naime, često kuham fiš, gotovo svaki tjedan barem po jednom i uvijek mi ispadne drugačiji, nijanse čine svoje. Već sam i prije na natjecanjima osvajala nagrade, ali društvo i ekipa koja je uz mene su neprocjenjivi. Prije svega smo uživali ovdje, prvi smo puta tu i to je za nas jedno prekrasno iskustvo, Orahovica je prelijepa i zasigurno dolazimo iduće godine braniti naslov – rekla je glavna kuharica pobjedničke ekipe Melita Duvnjak iz Koške.

Natjecatelja je uistinu bilo iz svih krajeva Slavonije, udruge, športski klubovi, branitelji, kumovi, društva i drugo.

2110fisijada 2 Custom

-Prekrasan jesenski dan za društvo i dobar provod. Inače se često družimo tu ispred naših prostorija u Dugoj Međi i uvijek se nešto ”zakuha”, pa smo redovno i dio ovakvih natjecanja. Kuhamo kako znamo, evo sve se pojelo, mi branitelji iz našeg kraja smo se okupili i to je najvažnije – kaže glavni kuhar ekipe i tajnik UHBDDR Duga Međa Mirko Bušljeta.

Fišijada je na najbolji mogućni način začinjena, kako drugačije nego zvukom slavonske tamburice za koju je bio zadužen lokalni tamburaški sastav Kontra koji je prolazio kroz cijeli park i svim ekipama zasvirao onako kako je to i najdraže, ”na uho”.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content