FOTO Društvo ”Naša djeca” Slatina sudjelovalo na 22. Smotri dječjeg stvaralaštva u Čazmi

Predstavnici Društva ”Naša djeca” Slatina sudjelovali su na 22. Smotri dječjeg stvaralaštva u Čazmi. Smotru dječjeg stvaralaštva organizirali su Savez društava ”Naša djeca” Hrvatske i Društvo ”Naša djeca” Čazma.

Na ovogodišnjoj Smotri predstavilo se sedamnaest društava ”Naša djeca”, i to iz: Bakra, Blata, Čakovca, Čazme, Donjeg Miholjca, Konjščine, Koprivnice, Križa, Kumrovca, Kutine, Našica, Ogulina, Pule, Slatine, Šibenika, Tuhelja i Zaboka. U programima je sudjelovalo 677 sudionika – 468 djece i 209 odraslih.

Ispred Društva ”Naša djeca” Slatina sudjelovale su Hana Pavličević, djevojčica 3. razreda Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina s učiteljicom/mentoricom Gordanom Kovač i Tara Djokić, djevojčica 3. razreda Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina s učiteljicom/mentoricom Željkom Novotni, a podršku su u Čazmi pružili roditelji, prijateljica Lana Košćak i predsjednica Društva ”Naša djeca” Slatina, Snježana Pačarić.

20181020 112023 Custom
foto: facebook, DND Slatina

Hana Pavličević izvela je monolog ”Kakvo buđenje!” – ulomak iz ”Zafrkancije, zezancije, smijancije i ludancije” autorice Sanje Pilić (prerađeni tekst). Tara Djokić izvela je monolog ”Modna ikona” autorice teksta Tamare Dorić.

Članovi stručne komisije bile su: Ksenija Rožman, dramska pedagoginja, Desanka Virant, plesna pedagoginja i Nikolina Brajković Draguljić, prof. glazbene kulture. Hana i Tara su za svoje izvedbe primile pohvale stručne komisije.

20181020 145856 Custom
foto: facebook, DND Slatina

Uz scenske, dramske, plesne i glazbene nastupe, na Smotri je organizirana i izložba dječjih radova na kojoj je bio izložen i skupni rad djece Dječjeg vrtića Suncokret iz Slatine – Inne Kozjak, 6 godina, Mije Panić, 5 godina i Juraja Banovića, 5 godina, voditeljice Kristine Cerovski.

Nakon uspješnih nastupa, te lijepog druženja s djecom i odraslim, sudionicima Smotre, kao i organizatorima, na povratku iz Čazme veselo društvo putovanje je upotpunilo edukativno-zabavnim posjetom Kulturnom centru Mato Lovrak u Velikom Grđevcu, kao pripremu za ovogodišnju lektiru Družba Pere Kvržice Mate Lovraka koju će Tara, Hana i Lana uskoro čitati.

20181020 105724 Custom
foto: facebook, DND Slatina

Odlazak na Smotru dječjeg stvalaraštva financirao je Grad Slatina u okviru provedenog Javnog natječaja za financiranje programa i projekata udruga za 2018. godinu.

(www.icv.hr, adf, DND Slatina)

[g-gallery gid=”486984″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content