FOTO U Orahovici položen kamen temeljac za izgradnju poduzetničkog inkubatora kao dijela projekta “Mreže inkubatora” VPŽ

U Orahovici je položen kamen temeljac za izgradnju poduzetničkog inkubatora kao dijela projekta Mreže inkubatora Virovitičko-podravske županije. Kamen su položili župan Igor Andrović, saborski zastupnik Josip Đakić i pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac.

Vrijednost gradnje inkubatora u Orahovici je preko 10 milijuna kuna, a Grad Orahovica je ustupio zemljište za gradnju.

Poduzetnički inkubator 2 Custom

-Ja sam zaista ponosna i sretna, ispunjena zadovoljstvom što sam dobila priliku biti dio otvaranja radova na još jednom poduzetničkom inkubatoru u Virovitičko-podravskoj županiji, u kojoj je i ovim projektom vidljivo da vlada jedna sinergija između onih koji znaju reći što im treba, onih koji stručno pišu projekte i resornih državnih tijela. Ovo je možda i najbolji put kako ćemo naše mlade ostaviti na ovim prostorima i da ostanu u svojim domovima, u svojoj zemlji – rekla je pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac.

Poduzetnički inkubator 3 Custom

Župan VPŽ Igor Andrović naglasio je kako je ovo projekt iznimno važan za razvoj gospodarstva, grada Orahovice i Virovitičko-podravske županije.

-Nadam se da će ovaj inkubator biti u najmanju ruku uspješan kao i onaj u Virovitici u koji su 2013. ušli poduzetnici sa dvoje ili troje zaposlenih, a sada ih oni imaju 10, 15 ili 20. To pokazuje da svaka kuna koja je uložena u poduzetnički inkubator u Virovitici, a tako će biti i ovdje u Orahovici, kuna koja znači ulaganje u razvoj gospodarstva i poduzetništva. Ako uz ovaj inkubator uzmemo mjere koje imaju grad Orahovica i Zavod za zapošljavanje, uz sve te mjere poduzetnici moraju imati samo ideju što i kako pokrenuti i uzeti si sve moguće uvjete koji im se nude – rekao je između ostalog Andrović.

Poduzetnički inkubator 4 Custom

Saborski zastupnik Josip Đakić naglasio je kako inkubatori znače prije sveg puno više novih radnih mjesta.

Poduzetnički inkubator 5 Custom

-S obzirom da smo svjesni da naši obrtnici i poduzetnici koji su diljem svijeta stvaraoci i izumitelji, koji su od pamtivijeka bili ti koji su ostali zabilježeni u povijesti stvaranja, vjerujemo da je ovo najbolji korak ka poticanju razvoja novih generacija u obrtništvu i poduzetništvu. U samim obrtima u našoj državi je 77 tisuća obrta koji rade i možemo danas biti sigurni da ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta daje snažnu potporu realizaciji ovakvih projekata i da u zajedništvu s njima i ministarstvom regionalnog razvoja i veliku podršku našeg potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, imamo snažan poticaj svakom projektu pa tako i ovom. Poduzetništvo nema alternativu, ono mora biti potpomognuto državnim institucijama, praćeno od strane županija i gradova i samo tako u zajedničkoj sinergiji mogu stvarati nove vrijednosti – zaključio je J. Đakić.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

Poduzetnički inkubator 1 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content