FOTO Za književnu večer u Kapeli Dvoru tražilo se mjesto više

Višednevni program povodom proslave Dana Općine Lukač započeo je danas (petak) književnom večeri pjesnikinje Natalije Bajer iz Lukača koja je tom prigodom predstavila svoju treću po redu zbirku poezije pod nazivom “Divji ogenj”.

Zbirka pjesama “Divji ogenj” čije su objavljivanje potpomogli virovitički ogranak Matice Hrvatske te Općina Lukač posvećena je autoričinom rodnom turopoljskom kraju, a dodatnu toplinu doma i obitelji, kao glavne teme pjesama, daje i kajkavsko narječje turopoljskog kraja.

Natalija Bajer već dva desetljeća živi i radi u Gornjem Bazju, zaposlena u Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića i kao što sama kaže… već duže vrijeme Općina Lukač joj je drugi dom. Gošća književne večeri bila je poznata književnica Božica Jelušić koja je tom prilikom napravila analizu pjesama Natalije Bajer te upoznala sve nazočne sa kajkavštinom u književnom izričaju.

U Društvenom domu u Kapeli Dvoru te večeri se tražilo mjesto više, a sve nazočne tom prilikom je pozdravio i načelnik Općine Lukač Đuro Bukvić.

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)

[g-gallery gid=”485159″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content