FOTO&VIDEO 4 Asa i dvometarska torta na 2. Zagorskim jesenima u Josipovu

Svečanim mimohodom kroz selo započele su 2. Zagorske jeseni u Josipovu, manifestacija koju je i ove godine organizirala Udruga žena Josipovo, sa željom da se njeguje jezik i kultura njihovih predaka koji su naseljeni u ovo selo, prijašnjeg imena Ciganka, iz Stubice, Bistre, Jakovlja i drugih mjesta Zagorja.

Nakon mimohoda, kulturno-umjetnička društva ”Zdenac” iz Zdenaca, ”Lipa” iz Nove Bukovice, ”Podravina” iz Čađavice, ”Podravac” iz Sopja, te Dječja kulturna skupina ”Neven” iz Donjih Meljana, djeca Područne škole Josipovo i domaćin Udruga žena Josipovo, predstavili su se pjesmom i plesom. Prije samih kulturno-umjetničkih točaka brojnim posjetiteljima manifestacije pozdravnim riječima obratili su se predsjednica Udruge žena Josipovo Marija Čupar, načelnik Općine Sopje Berislav Androš i virovitičko-podravski župan Igor Andrović koji je ujedno i otvorio ovu manifestaciju.

IMG 7129 Custom

Osim kulturno-umjetničkog programa, posjetitelji su mogli obići izložbeno-prodajne štandove na kojima su svoje radove izložili Udruga osoba s intelektualnim teškoćama ”Vretenac” iz Slatine, Udruga ”Cer” iz Crnca, Udruga ”Rukotvorine Zdenac” iz Zdenaca, Udruga ”Poklonćek” iz Koprivnice i Udruga žena Josipovo.

Nakon svečanog dijela manifestacije za sve goste pripremljen je zajednički domjenak uz nastup glazbenog sastava ”4 Asa”. Iznenađenje za sve posjetitelje bila je 2-metarska torta, uradak slatinske slastičatrke Sandre Jadek, koja je podijeljena posjetiteljima.

Josipovo je selo sa oko 400 stanovnika u općini Sopje, ali vrlo značajno, jer se iz tog mjesta ljudi nisu iselili, već naprotiv, mjesto bilježi konstantan rast stanovništva. Pokrovitelji ove manifestacije bili su Općina Sopje i Virovitičko-podravska županija.

(www.icv.hr, adf; foto i video: D. Fišli)

[g-gallery gid=”483870″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content