Grad Virovitica planira produženi boravak u Brlićima i Nazorima: U tijeku anketa o zainteresiranosti roditelja

Suvremeni način života sve većem broju roditelja nameće potrebu zbrinjavanja djeteta mlađe školske dobi koje nakon redovne nastave odlazi kući i bez nadzora provodi vrijeme do dolaska roditelja. Stoga Grad Virovitica planira uvesti još jedan novitet u odgojno-obrazovni program, a riječ je o produženom boravku u školama čiji je Grad osnivač. Kako bi se vidjelo kolika je zapravo zainteresiranost od strane roditelja, trenutno se u suradnji s osnovnim školama Ivane Brlić-Mažuranić i Vladimir Nazor provodi anketa za produženi boravak.

Inicijativa je to gradonačelnika Ivice Kirina koju su podržali roditelji i ravnatelji škola. Ideja je postojala i prije, no nije se kretalo s realizacijom budući da se očekivao početak radova na energetskoj obnovi te se nije moglo procijeniti kada bi isti mogli biti privedeni kraju. Nakon što radovi završe, kroz desetak dana će se moći krenuti s produženim boravkom.

– Produženi boravak je koncipiran tako da obuhvati prvenstveno učenike prvih i drugih razreda. Riječ je o dva razredna odjela s 20-ak učenika, no ako se ukaže potreba, boravak bi se proširio i na treće i četvrte razrede, rekao je gradonačelnik Ivica Kirin.

Cijena produženog boravka je oko 1.000,00 kuna mjesečno po učeniku, s time što Grad Virovitica planira isti sufinancirati sa 60 posto.
– Roditelji bi prema tome plaćali 400,00 kuna mjesečno, odnosno 20 kuna po danu, a djeca bi to vrijeme iskoristila za učenje, pisanje zadaće, igru te bi im bio osiguran i obrok. S druge strane, roditelji bi bili mirniji pošto bi djeca bila pod nadzorom i na sigurnom, rekao je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica. (virovitica.hr; azzo.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content