HOLYWIN Mladi župni animatori u Taborištu organiziraju susret mladih

Skupina animatora sastavljena iz svih virovitičkih župa pokrenula je novi projekt kojim, kako kažu, žele stvoriti raznovrsniju ponudu mladim ljudima u Virovitici. Osim redovite krunice mladih utorkom u 19:30 sati ispred crkve svetog Roka, susreta krizmanika petkom navečer u crkvi bl. Alojzija Stepinca u Milanovcu i poslijepodnevnog nedjeljnog oratorija za mlađe osnovnoškolce u crkvi sv. Leopolda Mandića u Taborištu ovaj su se put odlučili udružiti u jednovečernjem programu pod nazivom Holywin što u prijevodu znači svetost pobjeđuje.

– Poznato je da je 1. studenog svetkovina Svih svetih, dan na koji katolici slave Boga radi svih onih kojima je otvorio rajska vrata. U današnje se vrijeme to slavlje često krivo shvaća i prolazi u žalosnom tonu, a prisutna je i Noć vještica ili Halloween, poganski običaj koji vjernici ne bi trebali obilježavati. Tome su nažalost najviše izložena djeca i mladi (čak i u školi) pa je ova skupina mladih Virovitičana odlučila ponuditi i drugu opciju – poručuju animatori te će tako noć uoči Svih svetih, u srijedu, 31. listopada održati susret mladih u crkvi u Taborištu.

Program će trajati od 19:30 do 22:30 sati,a započet će misom i euharistijskim klanjanjem, dok će, kako kažu, nastavak obilježiti pjesma, ples, igre, kviz te neformalno druženje i upoznavanje.

– Susret je otvorenog tipa pa poseban poziv upućujemo svim zainteresiranim mladima, a napose krizmanicima i srednjoškolcima. Nisu potrebne ulaznice već samo dobra volja i radosno srce – poručuju animatori. (www.icv.hr, zupa-sv-leopold-mandic.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content