HPD “PAPUK” VIROVITICA SLAVI 90. OBLJETNICU Raznolik program počinje u petak, 12. listopada

Hrvatsko planinarsko društvo “PAPUK”, sa sjedištem u Virovitici, u mjesecu listopadu obilježava 90. godinu postojanja i neprekidnog djelovanja ovog društva.

Kako bi se ova velika obljetnica svečano proslavila, od 12. listopada do 14. listopada pripremljen je raznolik program obilježavanja kojime se želi predstaviti građanima Virovitice, Virovitičko-podravske županije i ostalim simpatizerima prirode, zdravog življenja, a samim time i planinarenja.

Proslava počinje u petak, 12. listopada u 17:00 sati, u Gradskom muzeju Virovitica „Izložbom fotografija i planinarske opreme“, uz napomenu svima koji ne mogu prisustvovati samom otvaranju, da će Izložba biti otvorena do 4. studenog.

Od 18:00 sati, u prostorijama Udruženja Obrtnika Virovitica, u ulici Tomaša Masaryka, samo za članove društva i njihove uzvanike, održati će se središnja svečanost obilježavanja.

Svečanost se nastavlja u subotu, 13. listopada od 09:00 do 13:00 sati, na Trgu kralja Tomislava kod Gradskog sata, gdje će se održati prezentacija planinarstva na Info pultu za građane Virovitice i goste, u suradnji sa članovima HGSS Orahovica.

U nedjelju, 14. listopada, kao završna svečanost, za sve članove društva biti će organizirana planinarska šetnja povijesnim stazama obroncima Bilogore kojima su se kretali prvi virovitički planinari, uz završno okupljanje kod planinarske kućice „Brusovi“ gdje će se svim sudionicima i članovima društva osigurati domjenak.

(www.icv.hr, mr, foto: arhiva)

Program za medije Custom
foto: HPD “Papuk” Virovitica

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content