HRVATSKO-MAĐARSKI PROJEKT Potpisan ugovor za izradu „Akcijskog plana razvoja cikloturizma u graničnom području“

U okviru provede projekta EV 13 GAP ili „Kapela II“, potpisan je ugovor između Turističke zajednice VPŽ i Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici. Ugovor je potpisan za izradu „Akcijskog plana razvoja cikloturizma u graničnom području“.

– Time će se kvalitetno unaprijediti i jedno i drugo područje, kako bi se pojam destinacije proširio na dvije kulture, dvije zemlje i tako postao konkurentan na tržištu. Održan je i radni sastanak, uz nazočnost zamjenika župana Darka Žužaka, na kojem su mađarski predstavnici, odnosno Grad Barcs izrazili zadovoljstvo s potpisanim ugovorom. Sijedi nam istraživanja terena. Cikloturizam je na području Virovitičko-podravske županije unazad nekoliko godina iznimno uznapredovao, na čemu su nam čestitali i mađarski predstavnici. Nama je kroz ovaj projekt potrebna spona i zajednički nastup na EU tržištu, jer ćemo kao jedna destinacija koja obuhvaća dvije zemlje biti daleko posjećeniji nego je to bilo do sada – podcrtao je pomoćnik direktora Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Josip Mikolčić.

IMG 1548 Copy
Foto: Kristijan Toplak

Vrijednost projekta EV13 GAP („Filling the gap – completion of the cross-border section od EuroVelo 13 between Dravatamasi and Virovitica“) iznosi 1.982.494,18 eura. Završetak je planiran do 30. lipnja 2019. godine. Prijavitelj je Virovitičko-podravska županija, partner je grad Barcs, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, a projekt je napisala Razvojna agencija VIDRA.

IMG 1539 Copy
Foto: Kristijan Toplak

EV13 GAP je nastavak projekta „Drava4Enjoy“ kojim je započeta izgradnja biciklističke infrastrukture u Virovitičko-podravskoj županiji te stvaranje imidža cikloturističke destinacije. Zahvaljujući tom projektu rekonstruirana je Kurija Janković koja je pretvorena u heritage hotel koji za cilj ima osigurati smještaj u rangu bike & bed standarda, posebice jer je polazišna točka važnog biciklističkog događanja, Panonsko-bilogorskog MTB maratona. Da bi to bilo moguće, potrebno je dograditi dodatne sadržaje, a upravo to će se realizirati kroz projekt EV13 Gap.

IMG 1555 Copy
Foto: Kristijan Toplak

U sklopu projekta EV13 GAP rekonstruirat će se bivša gospodarska zgrada Kurije Janković te izgraditi jedna nova, a koje će imati sadržaje koji su izravno usmjereni na cikloturiste te one sadržaje koji mogu obogatiti njihov boravak. Riječ je o spremištu za bicikle, svlačionicama za bicikliste, dodatnim svlačionicama s tuševima, tematskom odmorištu „vrt leptira“, manjim wellnessom i vinskim barom. Od lokacije projekta do granice s Mađarskom predviđeno je označavanje sigurne rute koja ide makadamskim putevima od igrališta preko polja. U planu je i postavljanje četiri samostalne stanice za popravak bicikala. Kao ostale aktivnosti važno je spomenuti i organizaciju MTB kampa za mlade koji će okupiti mlade iz Hrvatske i Mađarske, organizaciju biciklističkog natjecanja, odnosno Panonsko-bilogorskog MTB maratona te niz promotivnih aktivnosti za koje će biti zadužena Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content