IMPRESIVNO IZDANJE U REŽIJI DRAŽENA LUKŠE Gostima iz Požege napravili 40:3 u trećoj četvrtini

Tekst u cijelosti prenosimo iz arhive Virovitičkog lista:

SJAJNA PREDSTAVA VIROVITIČANA KOJI SU GOSTIMA IZ POŽEGE NAPRAVILI 40:3 U TREĆOJ ČETVRTINI

Novi trener donio je nešto novo. Donio je obranu “krvavih koljena”, vratio je košarci “šmek”, upravo ono zbog čega ljubitelji “basketa” dolaze u dvorane. Dražen Lukša na najbolji se način vratio u VTC košarku, iz koje, istina, nikad i nije otišao. Ipak, start mu je bio impresivan. Požežani su “pometeni”, a “klincima je dao prigodu” za dokazivanje. Objeručke su je prihvatili i tom se prilikom iskazali Jesenković i Vajagić.

– Kod mene nema popusta ni za koga, nitko nije preplaćen na igranje. Treba se dokazati. Svi oni koji budu provodili moje zamisli, igrat će. U suprotnom…

U suprotnom slijedi “grijanje klupe”. Slično je bilo i protiv Požege Piper.

P2030255 Custom

– U početku smo se mučili, ali kad su u igru ušli mladi u potpunosti smo iskoristili svaku prigodu. Pokazali su kakav treba biti pristup utakmici i okrenuli sve u pozitivu. Posebno je bila dojmljiva obrana. Pa, danas se nikome ne može napraviti 40:3, čak ni seljačkoj radnoj zajednici, a upravo to smo mi napravili Požežanima.

Usprkos velikoj pobjedi ostao je gorak okus u ustima. Jurici Staniću nastradao je gležanj i neće ga biti tjedan dana. Lukša se nada da će ozdraviti do 14. veljače kada Virovitičani igraju derbi prvenstva protiv Osijeka. Bio bi najsretniji da Osječanima na Valentinovo daruje “porciju”. No do tada Viroviticu Sedam Plin očekuje susret u Županji.

– Igrat ćemo oslabljeni. Osim Jurice Stanića neće biti ni Vajagića koji ima maturalnu, Bajivić se “hrva s gripom”, a Hrvoje Dragičević još nije počeo trenirati.

Iako situacija nije briljantna, Lukša u Županji očekuje pobjedu.

– Ako ponovimo izdanje kao s Požežanima, možemo se nadati uspjehu. U to ne sumnjam.

Ne vjerujemo da Županja može postaviti “barikadu” koju nije moguće preskočiti, no ako obrana “bude na rubu incidenta” i napad organiziran i koncentriran, tko zna. Nakon toga će Virovitica svjedočiti velikom derbiju u kojem će svi na Valentinovo željeti pad Osječana za put prema kvalifikacijama za Prvu ligu.

Broj 2370, 6. veljače 2004. – pripremio Kristijan Toplak

(www.icv.hr, ts)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content