IVAN BEGOVIĆ Najtalentiraniji igrač koji se pojavio na ovim prostorima; uzdanica Varteksa i reprezentacije

Tekst u cijelosti prenosimo iz arhive Virovitičkog lista:

IVAN BEGOVIĆ – NAJTALENTIRANIJI JE IGRAČ KOJI SE POJAVIO NA OVIM PROSTORIMA

Uzdanica Varteksa i reprezentacije

Stanislav Vugrinec, alfa i omega na ovim prostorima, barem što se tiče “fatanja talentiranih klinaca”, zamijetio je Ivana Begovića još u osnovnoj školi i shvatio da “ima ono nešto”. Na selekciji sjeverne regije uočio je njegove kvalitete i učenika 6. razreda OŠ pozvao i odlučio: “Mali mora doći igrati za Varteks”.

I igrao je. Iako je osnovnu školu završavao u Pitomači, igrao je u Varaždinu. Nakon toga se po logici stvari nametnuo odlazak u Varaždin, gdje je upisao Ekonomsku školu. S obzirom da mu talent nije stran, vrlo rano je dostigao reprezentativni nivo, a danas je Ivan Begović jedan od najtalentiranijih igrača u Hrvatskoj (ima 17 i pol godina) i sigurno je najbolji izdanak iz Pitomače.

– Igram u vezi. Obožavam zabijati golove, ali i “pakirati” ostalima.

U Varteksu je petu godinu, a u reprezentaciji standardan. I to u istoj onoj reprezentaciji koju je predsjednik HNS-a Vlatko Marković proglasio kao “najtalentiraniju u posljednjih nekoliko godina”. Vodio ih je Ivan Gudelj, a u kvalifikacijama za EP su bili “za milimetar” kratki pa se nisu uspjeli plasirati na smotru najboljih na “starom kontinentu”. Time su propustili priliku da se u Europi pokažu u svjetlu u kojem je to učinila generacija prije njih (Niko Kranjčar i škvadra nap.a.).

BEGOVIC MALI Custom

Bila je to nesreća. Sami smo se pobijedili. Nedostajalo nam je tako malo. Nismo uspjeli samo zbog gol razlike. Trebalo nam je ipak malo više sreće.

Za Varteks je vezan stipendijskim ugovorom do 2005. godine, a tada?

Varteks?! Tamo sam napravio sve u karijeri, pa stoga zašto ne i nastaviti.

Uz Ivana Begovića vezana je jedna zanimljivost. Iako će neki kazati da je teško biti sjajan nogometaš i pritom odličan učenik, Ivan ih je razuvjerio u tome. Naime, u osnovnoj školi je bio odličan učenik (imao je prosjek 5.00), a u srednjoj je isto takav. Istina, prosjek nije “čista petica”, ali do sada je sve razrede prošao s odličnim (trenutno je učenik 3. razreda).

Ako se po jutru dan poznaje, pred Begovićem je zaista velika karijera. Osim toga, još jedan nogometaš bio je takav učenik. Vjerujemo, čuli ste za Zvonimira Bobana…

Broj 2383, 7. svibnja 2004. – pripremio Kristijan Toplak

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content