LJUBAV DJECI PRIJE SVEGA Posjetom Gradskoj upravi DND Virovitica započelo s obilježavanjem Dječjeg tjedna

Pod motom “Ljubav djeci prije svega” Savez Društava “Naša djeca”, u suradnji s DND-ima u gradovima i općinama, već više od trinaest godina prvi puni tjedan u listopadu organizira Dječji tjedan. Nizom akcija i aktivnosti za djecu i s djecom nastoji se skrenuti pozornost šire javnosti na položaj djece u društvu. Dječji tjedan započinje „Međunarodnim danom djeteta“ – prvim ponedjeljkom u listopadu.

Kao i svake godine i Društvo “Naša djeca” Virovitica pripremilo je niz aktivnosti kojima će Dječji tjedan biti obilježen u našem gradu, a prva aktivnost bila je posjet grupe “Trešnjice” Dječjeg vrtića Cvrčak te polaznika Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Gradskoj upravi. Mališani i polaznici COOR-a tom prilikom družili su se sa zamjenicima gradonačelnika Damirom Marenićem i Vlastom Honjek – Golinac, pročelnikom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alenom Bjelicom te direktoricom Turističke zajednice grada Virovitice Katarinom Đurđević. Dobrog raspoloženja nije manjkalo, za što su se pobrinuli maleni gosti svojim pjesmicama i recitacijama.

Osim posjete Gradskoj upravi danas (ponedjeljak) je održana i radionica o dječjim pravima u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica, dok je u kasnim poslijepodnevnim satima na rasporedu bilo pričanje priča na Dječjem odjelu Opće bolnice Virovitica.

Predsjednica DND-a Virovitica Željka Barić istaknula je kako su ciljevi Dječjeg tjedna, osim skretanja pozornosti najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, i organizacija posebne, prigodno odabrane igre i stvaralačkih aktivnosti za djecu, pokretanje akcija od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, poticanje volonterskog i stručnog rada odraslih s djecom te aktivna participacija djece u aktivnostima lokalne zajednice. (virovitica.hr)
[g-gallery gid=”482793″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content