NAJBOLJA ŽUPANIJA U HRVATSKOJ Povukli najviše bespovratnih sredstava iz natječaja Ministarstva poljoprivrede

Virovitičko-podravska županija, gledajući podatke po glavi stanovnika, povukla je najviše bespovratnih EU sredstava iz dva natječaja operacija 4.1.1. i 4.1.2.. Naime, potpisivanje ugovora o financiranju projekata iz mjere 4.1.1. „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ za sektor biljne proizvodnje i mjere 4.1.2. „Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš“, prikazalo je, kako je s područja Virovitičko-podravska županija, za 37 OPG-ovaca i gospodarstvenika, osigurano 30.675.852,54 bespovratnih kuna, od čega je samo VIDRA-inih, 23 odobrena projekata.

Po broju projekata, Virovitičko-podravska županija s Koprivničko-križevačkom dijeli 3. mjesto, no ako se gleda odnos „po glavi stanovnika“, tada je naša županija nesumnjivi hrvatski lider.

1. Virovitičko-podravska županija (362,00 kune po glavi stanovnika)
2. Koprivničko-križevačka županija (259,00 kuna)
3. Vukovarsko-srijemska županija (219,00 kuna)
4. Osječko-baranjska županija (142,00 kune).

Untitled 1

– Virovitičko-podravska županija je definitivno najspremnija županija za povlačenje sredstava iz EU fondova. Još od vremena, kada je župan bio Tomislav Tolušić, imamo viziju kakvu županiju želimo i na koji način to postići. I kroz ova dva natječaja Ministarstva poljoprivrede, pokazali smo kako smo spremni za natječaje i kako smo uvijek na usluzi svakom našem poduzetniku, gospodarstveniku, OPG-ovcu. Cilj nam je da svi oni dobro žive od svog rada, a mi ćemo im, kako kao Županijska uprava, tako i putem Razvojne agencije VIDRA, svesrdno pomagati – podcrtao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović. (vpz.hr, mps.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content