NITI JEDNO DIJETE NEĆE OSTATI SAMO Andrović: “Županija će financirati novih 20 pomoćnika u nastavi”

Niti jedno dijete kojem je pomoć potrebna, neće ostati samo, dobit će brigu i skrb – podcrtao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović na sjednici Kolegija načelnika i gradonačelnika, kada se govorilo o djeci s teškoćama u razvoju koja, zbog ograničenih EU sredstava, nisu bila uključena u EU projekt „In-In – integracija i inkluzija“.

Naime, na inicijativu župana Androvića, koju su prihvatili načelnici i gradonačelnici s područja naše Županije, budućih 20 pomoćnika u nastavi, koja će brinuti i skrbiti za 20-ero djece s teškoćama u razvoju, od 1. siječnja iduće godine, financirat će se po modelu, po kojem će 50 posto sredstava izdvojiti Virovitičko-podravska županija, o ostalu polovicu jedinica lokalne samouprave na kojoj se dijete nalazi. Petero djece je na području Suhopolja, četvero u Slatini i Zdencima, troje je u Voćinu, a po jedno u Pitomači, Novoj Bukovici, Gradini i Orahovici.

– Potrebe su za pomoćnicima, bile veće pa će Županija uz suradnju s općinama i gradovima, izdvojiti potrebna sredstva. Tako će i preostalih 20 učenika s teškoćama u razvoju dobiti pomoć. S obzirom na to da su europska sredstva bila ograničena, nisu pokrivala svu djecu u potrebi, njih dvadesetero, kojima je pomoć pomoćnika u nastavi potrebna, ostalo je izvan projekta „In-In – integracija i inkluzija“. Tim projektom su 44 osobe zaposlene na području naše županije, kroz županijski projekt vrijedan 7.973.116 kuna, od čega su bespovratna sredstva 7.566.487 kuna – podcrtala je pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ Vesna Šerepac.

(www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content