Održana 14. sjednica Općinskog vijeća Općine Suhopolje: Donesen Program mjera poticanja razvoja poduzetništva

U utorak u prostorijama vijećnice Općine Suhopolje održana je 14. sjednica Općinskog vijeća Općine Suhopolje. Tom prilikom donesena je Odluka o donošenju I. izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja Centar u Suhopolju, koja se tiče izmjene oblika i veličine građevnih čestica planske oznake D3 i D4 te izmjene namjene i uvjeta gradnje na istima. Također usvojena je Odluka o izmjenama Odluke o osnivanju javne ustanove pod nazivom „Knjižnica i čitaonica Matija Gubec Suhopolje“, a nastavno na IV. izmjene i dopune Proračuna Općine Suhopolje za 2018. godine, usvojene na prethodnoj sjednici Vijeća kada se pristupilo ideji poticanja razvoja obrtništva i poduzetništva.

Donesen je i Program općih mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Općine Suhopolje od 2018. do 2020. godine sukladno kojem će u narednom razdoblju biti objavljen Javni poziv za dodjelu sredstva, sa svrhom stvaranja povoljnog poduzetničkog okružja, za djelovanje poduzetnika, razvijanje poduzetničke klime i osiguranje preduvjeta za razvoj poduzetničkih aktivnosti na području Općine Suhopolje.

Općinsko vijeće na istoj sjednici donijelo je Odluku kojom se utvrđuju mjere za sprječavanje nepropisnog odbacivanja otpada i mjere za uklanjanje otpada odbačenog u okoliš, a sukladno obvezi Općine Suhopolje, utvrđene Zakonom. Mjere uključuju uspostavu sustava za zaprimanje obavijesti o nepropisno odbačenom otpadu, uspostavu sustava evidentiranja lokacija odbačenog otpada, provedbu redovitog godišnjeg nadzora, područja jedinice lokalne samouprave radi utvrđivanja postojanja odbačenog otpada te druge mjere, a sve s ciljem ispunjenja zakonskih odredbi i unaprjeđenja stanja u prostoru u odnosu na postupanje s nepropisno odloženim otpadom.

Na dnevnom redu jučerašnje sjednice bilo je i Godišnje izvješće o ostvarenom planu i programu rada Dječjeg vrtića Suhopolje za pedagošku 2017./2018. godinu te Godišnji plan i program rada Dječjeg vrtića Suhopolje za pedagošku 2018./2019. godinu koji su tom prilikom i prihvaćeni, odnosno usvojeni. Važno je napomenuti da su sve točke dnevnog reda jednoglasno usvojene, odnosno da su svi planovi jednoglasno podržani od strane vijećnika Općinskog vijeća Općine Suhopolje. (suhopolje.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content