Održana prva radionica u sklopu projekta „Edukacija za turističke interpretatore za selektivne oblike turizma – kulturni turizam i ekoturizam“

U subotu u Hohelu Divino održana je prva radionica u sklopu projekta „Edukacija za turističke interpretatore za selektivne oblike turizma – kulturni turizam i ekoturizam“. Tema radionice je bila „Interpretacija baštine i novi trendovi u turizmu“. Osamnaest polaznika edukacije slušalo je i aktivno sudjelovlalo u predavanju pof. dr. sc Romane Lekić.

Cilj je bio objasniti polaznicima cijeli proces te kakva je veza između motiva putovanja i posebnih oblika turizma koji su trenutno u trendu. Naglasak je stavljen na narativnom aspektu u interpretaciji te važnost uključivanja lokalne zajednice kroz participativni pristup i partnerstva u kreiranju ugostiteljske i hotelske ponude. Polaznicima su kroz radionicu pokušali kreirati svoju priču koja bi obogatila ponudu njhovog restorana, hotela, OPG-a, udruge, turističke agencije itd., a koja je u skladu sa destinacijskim brendom i pričom koju Pitomača nudi.

Nositelj prijekta je Turistička zajednica općine Pitomača, patrneri u projektu su Hotel Divino, OPG Ruža Fabčić, Restoran Zlatni klas Otrovanec te Općina Pitomača, a sufinanciran je od strane Hrvatske Turističke zajednice. Sljedeća radionica držati će se u subotu, 27. listopada u 13:00 sati u Restoranu Zlatni klas Otrovanec. (www.icv.hr, TZ Pitomača, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”486967″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content