Općina Gradina pri kraju realizacije planiranih radova

Općina Gradina pri kraju je realizacije planiranih aktivnosti za ovu godinu, a to se uglavnom odnosi na radove na društvenim objektima na području općine, što nam je potvrdio i načelnik Općine Gradina Marko Ajček.

– Završena je izgradnja jednog dijela Društvenog doma u Novom Gradcu koji ima kapacitet smještaja oko stotinu ljudi. Time su žitelji ovog naselja dobili svoj prostor za organizaciju svečanosti i drugih zbivanja, neovisno radi li se o udrugama ili ostalim žiteljima naselja. U tijeku su radovi na rekonstrukciji Društvenog doma u Detkovcu, a ovih je dana postavljeno i novo krovište – rekao je načelnik Marko Ajček dodavši kako su trenutno u tijeku radovi na interijeru doma koji će u skoroj budućnosti poslužiti kao privremena škola za djecu iz Detkovca.

Naime trenutna škola je u neadekvatnom stanju, a smještajem u društvenom domu, djeca neće morati putovati u najbližu školu u Brezovici. Također je realiziran i projekt Sportskog centra Brezovica, tako da tamošnji nogometni klub, član 3. Županijske nogometne lige ima svoje adekvatne prostorije. U fazi je i provedba projekta rekonstrukcije javne rasvjete.

– Provedena je javna nabava i trenutno se postavlja javna led rasvjeta na području cijele općine. Na taj način utrošak struje bit će manji, a nestat će i problemi s dosadašnjom rasvjetom koja je često pregorijevala – istaknuo je načelnik zaključivši kako će se svi planirani radovi završiti za nekoliko tjedana. (www.icv.hr, bs; foto: B. Sokele)

[g-gallery gid=”482720″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content