OŠ E. KUMIČIĆA SLATINA Predstavljen projekt ”Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak’

U prostorijama posebnih odjela OŠ Eugena Kumičića Slatina predstavljen je u ponedjeljak, 2. listopada, projekt ”Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak”. Projekt financijski podržava Minstarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

U aktivnosti projekta udruga će uključiti 15-ak djece koja se nalaze u procesu odgode upisa u prvi razred, a žive u ruralnim područjima, području posebne državne skrbi, području bez vrtića, kao i korisnike usluga Centra za socijalnu skrb Slatina. Time će se projektom obuhvatiti općine Mikleuš, Sopje, Gradina, Crnac i Nova Bukovica.

S ciljem poboljšanja kvalitete života djece koja su u procesu odgode upisa u prvi razred u zajednicama s manje mogućnosti, tim stručnjaka sastavljen od edukacijskih rehabilitatora, logopeda, psihologa i pedagoga na tjednim radionicama, pružat će stručnu pomoć i podršku kako djeci, tako i roditeljima.

IMG 6777 1

Tijekom provedbe projekta ”Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak” za djecu u procesu odgode upisa u prvi razred u lokaloj zajednici jednom tjedno (3 školska sata) kroz 10 mjeseci bit će organizirane edukacijsko-rehabilitatatorske aktivnosti, aktivnosti kroz koje će se djeca pripremati za školu, te aktivnosti s ciljem razvoja govora koje će provoditi logoped. Također, u sklopu projekta svaki drugi mjesec pod vodstvom psihologa i pedagoga održavat će se grupe podrške za roditelje djece koja su u procesu odgode upisa u prvi razred kako bi im se pružila stručna podrška s ciljem ohrabrivanja i informiranja o mogućnostima i metodama rada s djecom.

Ovo je prvi veći samostalni projekt Udruge Vretenac, te prvi ovakav vid stručne pomoći i podrške roditeljima i djeci u procesu odgode upisa u prvi razred, a koji je u potpunosti besplatan. Prva radionica održat će se u utorak, 9. listopada s početkom u 17 sati. (www.icv.hr, ADF, Udruga Vretenac; Foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content