PALE CIJENE GORIVA Dizel prvi put u deset godina skuplji od benzina

Ovaj utorak cijene svih naftnih derivata su u padu, a moralo je proći deset godina kako bi cijena litre benzina opet bila jeftinija od litre dizela, piše Večernji.hr.

Litra Eurosupera 95 pojeftinila je za 23 lipe i sada litra na pojedinim benzinskim postajama stoji 10,20 kuna. Litra Eurodizela jeftinija je za 17 lipa, pa sada za litru na Lukoilu treba izdvojiti 10,22 kune, dok na Ini i Petrolu litra Eurodizela stoji 10,23 kune. Na ostalim postajama Eurodizel je još i skuplji za nekoliko lipa, javlja cijenegoriva.info.

68fe9c14de7bdb995c90
Foto: cijenegoriva.info

7f37fa2d71ccdbdb329b

I autoplin je jeftiniji i to za 25 lipa po litri, te mu sada cijena po litri varira od najniže 4,44 (Plinski centar Zagreb i Mitea) pa sve do 4,74 kune.

Ovo je tek drugi put u povijesti da je dizel skuplji od benzina. Prvi put se to dogodilo 18. ožujka 2008. godine. Podsjetimo kako su dizelaši iznimno popularni u Hrvatskoj, ali su i skuplji zbog viših troškova proizvodnje, često i po nekoliko tisuća eura. Ipak, dizelaši su uvijek bili prva opcija, posebice onima koji puno voze, upravo zbog manje potrošnje i niže cijene goriva te su zapravo “štedjeli” novac. Hoće li krenuti pomama za benzincima ili je ovo samo iznimka nakon koje će se sve vratiti na staro? (večernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content