PITOMAČA – VIROVITICA: “BITI ILI NE BITI” ZA OBJE EKIPE Bosilkovski: “Ranjeni je lav najopasniji”

U subotu, 27. listopada u 15 sati na nogometnom igralištu u Pitomači igra se županijski derbi 4. lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica između domaće Pitomače i prvog susjeda, ujedno i najvećeg rivala, Virovitice.

-U desetom kolu nas očekuje županijski derbi u kojemu će se Virovitica pokušati iskupiti za tri poraza u nizu. Opet nećemo biti kompletni. Zbog kartona u sastavu neće biti Matija Veličan i Nikola Plavšić. Ali kažu ranjeni lav je najopasniji – najavio je derbi trener Pitomače Goran Bosilkovski.

Pitomača i Virovitica susjedi su i na ligaškoj tablici, Virovitičani su na devetom mjestu (11 bodova) dok je Pitomača na desetom mjestu i ima bod manje.

Utakmice ovih dvaju klubova uvijek su pune naboja, a gostujući strateg Samuel Spudić želi pobjedu u županijskom derbiju.

-Ovog tjedna smo dosta razgovarali o atmosferi u ekipi, nabrijavali jedan drugoga nakon ova tri poraza. Naravno da smo razmišljali i pripremali se za nadolazeću utakmicu protiv Pitomače, ali kad bolje pogledamo i oni su u sličnoj situaciji kao i mi, u maloj rezultatskoj krizi, tako da je za obje ekipe ova utakmica od velikog značaja, a uz to i županijski derbi. Izuzetno poštujem Pitomaču, to je ekipa sa jako puno iskustva, odličnih pojedinaca… Idemo se nadigravat s njima i pokušat pobijedit – rekao nam je trener Virovitice Samuel Spudić.

Rezultatska kriza u posljednjih nekoliko utakmica prati obje ekipe, ali izraženija je u gostujućem taboru. Svejedno, ovaj derbi za Pitomaču i Viroviticu je “biti ili ne biti”.

(www.icv.hr, ts, mš, foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content