POČELA IZGRADNJA Hala za sajam Viroexpo imat će 6100 četvornih metara, posjetiteljima na raspolaganju više od 450 parkirališnih mjesta

Na prostoru bivše vojarne u Virovitici, polaganjem temeljnog kamena počeli su radovi na izgradnji multifunkcionalne hale u kojoj će se održavati Međunarodni sajam Viroexpo. Riječ je o 5.200 četvornih metara zatvorenog te još 900 četvornih metara natkrivenog multifunkcionalnog prostora koji će služiti i za održavanje drugih sajmova i manifestacija. Temeljni kamen, položili su saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, virovitičko-podravski župan Igor Andrović i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin. Radove će izvesti tvrtka Gradba d.o.o., a stručni nadzor CIP d.o.o. Projekt je vrijedan više od 14 milijuna kuna i financira se sredstvima Ministarstva poljoprivrede. Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija, a izradila ga je Razvojna agencija VIDRA.

MG 5294– Ovaj prostor je prvenstveno namjenjen našem Međunarodnom sajmu Viroexpo koji je, evo, 25 godina mijenjao lokacije. Na svakoj je lokaciji prostor bio popunjen, a nadam se da će to tako biti i na ovoj novoj, vlastitoj lokaciji. Naravno, osim za Viroexpo ova hala će služiti za sve sajmove i manifestacije koje se događaju u gospodarstvu i poljoprivredi, posebice je tu riječ o Agroexpu te Izložbi malih životinja koja je svake godine na europskoj i svjetskoj razini – istaknuo je župan Igor Andrović.

MG 5344

Ovaj projekt sinergija je dugogodišnjeg rada Grada, Županije i Ministarstva poljoprivrede.

– Ovo je jedan od projekata za koji smo davno napravili građevinsku dozvolu i sada nakon skoro 15 godina napokon ju gradimo. Ovdje postoji mogućnost za širenje Viroexpa, sad je na nama da izgradimo halu i da dignemo sajam na veću razinu – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin dodavši kako će se i drugi sajmovi preseliti u ovu multifunkcionalnu halu. – Potrudit ćemo se da hala bude u funkciji tijekom cijele godine, to je najvažnije – istaknuo je. Osim građevinske dozvole, Grad Virovitica za ovaj je projekt osigurao zemljište.

MG 5341

Saborski zastupnik Josip Đakić istaknuo je kako mu je zadovoljstvo prisustvovati početku gradnje ovog budućeg velebnog zdanja koje očekujemo već dugi niz godina.

– Vjerujemo da će ovako obogaćen prostor bivše vojarne biti multifunkcionalan i da će služiti svojoj svrsi, a naročito našim gospodarstvenicima, kao i svima ostalima koji izlažu na sajmu Viroexpo te ga posjećuju. Viroexpo je sajam koji je prepoznat u RH, to je, kako su ga nazvali gosti, posjetitelji i izlagači, sajam s dušom. Tu se sklapaju prijateljstva, razmjenjuju iskustva te prodaju robe i usluge. Vjerujem da se samo takvim načinom rada, kao i zajedništvom i slogom, može se graditi i stvarati – rekao je zastupnik Đakić.

MG 5358

Nakon izgradnje hale, Međunarodni sajam Viroexpo, napokon će dobiti svoje sjedište. Od početka do danas, šest je puta mijenjao lokaciju održavanja.

– Ovo će biti najveći prostor kojim će Viroexpo raspolagati, pričamo o 5200 četvornih metara zatvorenog prostora, multifunkcionalnog prostora sa svojom pozornicom, sanitarnim čvorovima i uredskim prostorima te 900 četvornih metara natkrivenog prostora. Sve ukupno će biti 6100 četvornih metara, s tim da smo pojačali vanjski dio samog sajma gdje ćemo dobiti 2 hektara novog vanjskog prostora i tako znatno pojačati poljoprivredni dio sajma – rekao je direktor sajma Viroexpo Bojan Mijok. Nova hala na raspolaganju će, uz parkirališna mjesta na čestici hale, dobiti prostor za parkiranje s oko 452 parkirališna mjesta.

Nova hala trebala bi biti gotova do idućeg, 24. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2019, koji će se održati od 22. do 24. veljače 2019. godine.

bojan mijok

Svečanosti otvorenja nazočili su i zamjenici župana, Marijo Klement, Darko Žužak i Igor Pavković, zamjenici gradonačelnika Grada Virovitice, Damir Marenić i Vlasta Honjek Golinac, načelnici općina Špišić Bukovica i Čađavica, Hrvoje Miler i Mirko Rončević, predstavnici HGK Županijska komora Virovitica, županijske Obrtničke komore i Razvojne agencije Vidra. Radove na budućoj multifunkcionalnoj hali, blagoslovio je gvardijan Župe sv. Roka iz Virovitice fra Rozo Brkić. (www.icv.hr, ml; foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”482650″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content