Povodom Mjeseca hrvatske knjige Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina posjetili učenici prvih razreda OŠ Josipa Kozarca

Učenici prvih razreda Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina u pratnji učiteljica posjetili su povodom Mjeseca hrvatske knjige 2018. Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina.

Knjižničarka je učenike upoznala sa službama i uslugama knjižnice i provela ih kroz sve odjele na kojima su ponosno stajale uredno složene knjige na novim mjestima za što su se pobrinuli djelatnici knjižnice uz pomoć majstora Joze, Željka i Ratka. Objasnila im je i način posuđivanja knjiga. Učenici su dobili besplatno članstvo za narednih godinu dana.

PA190026 Custom
foto: Gradska knjižnica i čitaonica Slatina

Učenici su se zatim smjestili u multimedijalnu dvoranu. Knjižničarka je u suradnji s učiteljicama priredila pričaonicu na temu bajke Jakoba i Wilhelma Grimma ”Crvenkapica”.
Knjižničarka je uz neprestano sudjelovanje učenika u prepričavanju bajke, ”pročitala” djelo. Učenici su zatim komentirali koji im se lik najviše sviđa, odredili su najvažnije događaje u djelu, tko je u djelu dobar ili zao i još mnogo toga.

Nakon knjige, knjižničarka je priredila priču na velikom plazma ekranu uz pomoć elektroničke građe koju su učenici pozorno gledali i slušali. Radnja bajke ”Crvenkapica” je zatim prezentirana od strane samih učenika, a uz pomoć malog kazališnog okvira i lutaka. Učenicima je istaknuto kako je uz pismo koje uče u školi, postojalo pismo koje predstavlja simbol izvornosti hrvatske kulture, a to je glagoljica.

(www.icv.hr, adf, ak, GKiČ Slatina)

[g-gallery gid=”486552″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content