Predsjednica RH obišla Branu d.o.o., uspješnu virovitičku tvrtku koja se sa domaćeg tržišta širi i na europsko

Virovitička tvrtka Brana d.o.o. jedna je od lokacija koju je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović obišla u sklopu radnog posjeta Virovitičko-podravskoj županiji. Predsjednicu su dočekali direktor tvrtke Slavko Rajnović sa suradnicima, a plasteničku proizvodnju ove uspješne virovitičke tvrtke Predsjednica je obišla s domaćinima, virovitičko-podravskim županom Igorom Androvićem i gradonačelnikom Virovitice Ivicom Kirinom te njihovim suradnicima.

Brana je utabala uspješan put na domaćem tržištu, a potražnja raste i iz europskih zemalja jer su kvalitetno voće i povrće sve više traženi. Inače, tvrtka je za gradnju velikih plastenika povukla europska sredstva u sklopu mjere 4.1.1. Programa ruralnog razvoja, što bi ujedno trebala biti odskočna daska u daljnjem osvajanju tržišta.

Osim 3,3 hektara plasteničke proizvodnje u Virovitici, Brana ima i oko 5 hektara vanjske proizvodnje, a Predsjednici su više o tome rekli Slavko Rajnović i Ivan Obrovac. Također, imaju proizvodnju jabuka u Borovi te plastenik u blizini Daruvara.

Svoju uspješnu priču ova virovitička tvrtka započela je 2005. godine gradnjom hladnjače za voće i povrće u Virovitici i od tada se bave trgovinom voća i povrća, organizacijom proizvodnje te praćenjem kooperanata, a unazad 5 – 6 godina odlučili su se za primarnu proizvodnju pošto se marketi sve više okreću proizvođačima. Tvrtka plasira svoju proizvodnju plasira, a glavno tržište im je u Republici Hrvatskoj gdje rade s gotovo svim trgovačkim lancima. Osim vlastite proizvodnje, surađuju i s kooperantima kojima osiguravaju repromaterijal za proizvodnju, otkupljuju robu od njih te je dalje plasiraju. (virovitica.hr)

[g-gallery gid=”484599″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content