Predsjednicu upoznali s izgradnjom brze ceste te samim time i razvojem gospodarstva

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović boravi u dvodnevnoj službenoj posjeti Virovitičko-podravskoj županiji. Posjet je započeo u Virovitici podizanjem predsjedničke zastave te otvaranjem privremenog Ureda. Nakon održanog sastanka s vodstvom Virovitičko-podravske županije, Predsjednica se sastala i s vodstvom Grada Virovitice predvođenim gradonačelnikom Ivicom Kirinom.

Glavne teme sastanka bile su prometna povezanost te razvoj gospodarstva u smislu rasterećivanja gospodarstvenika administrativnih barijera.

– Ovom prilikom prezentirali smo predsjednici projekt koji je naš apsolutni prioritet, a to je izgradnja brze ceste koja će spojiti Viroviticu sa Zagrebom. Brza cesta je pretpostavka koju moramo riješiti s obzirom na velike potencijale razvoja gospodarstva i poljoprivrede ovog kraja. Cilj je, u konačnici, rast plaća u realnom sektoru, a samim time i ostanak ljudi u ovim krajevima – rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin dodavši kako je projekt prezentiran Predsjednici jer je važno da se zajednički djeluje kako bi se stvorila politička platforma i ozračje koje će dovesti do razvoja gospodarstva. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content