Predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš: ”Ne smijemo zaboraviti niti jednog poginulog hrvatskog branitelja”

Predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš, predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Ilija Niklić i član Udruge HVIDR-a Slatina Josip Habl, obišli su spomen obilježje poginulom hrvatskom branitelju, pripadniku 136. slatinske brigade, Zvonimiru Potočniku u Četekovcu.

Kod spomen obilježja, nedaleko mjesta stradavanja, zapalili su lampione i na taj način odali počast poginulom hrvatskom vitezu koji je svoj život položio na oltar domovine 18. listopada 1991. godine braneći svoj dom, svoje selo, svoju županiju i svoju domovinu Hrvatsku.

44369739 262410147749888 4768082343363608576 n Custom

– Ne smijemo i nećemo zaboraviti niti jednog hrvatskog branitelja koji je za domovinu dao ono najvrjednije, svoj život. Ovo je mala gesta sjećanja na poginulog Zvonimira, jer je on za domovinu dao najviše. Kao i do sada, tako i ubuduće obilaziti ćemo sva mjesta pogibije naših suboraca, a želja nam je omasoviti sjećanje na njih kako bi javnost upoznali sa stvarnim herojima Domovinskog rata našeg područja. Ovim putem pozivam suborce poginulih, članove mjesnih odbora, te predstavnike općina i gradova, na čijem su području spomen obilježja, da nam se pridruže u odavanju dužne počasti onima koji su nesebično branili domovinu nam Hrvatsku – prigodom sjećanja na hrvatskog viteza Zvonimira Potočnika rekao je Mato Bubaš.

(www.icv.hr, adf; foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content