Predstavnici LAG-ova iz cijele Hrvatske okupili se u Višnjici na radionici ”Zajedno do uspješnog lokalnog razvoja-analiza provedbe Mjere 19”

Lokalna akcijska grupa Marinianis Slatina bila je domaćin trodnevne radionice koja je otvorena u Višnjici, a kojoj su uz brojne predstavnike LAG-ova i druge goste, nazočili župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić, načelnik Općine Sopje Berislav Androš i načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević koji je u funkciji predsjednika LAG-a Marinianis nazočnima izrazio riječi dobrodošlice, a sve nazočne je pozdravio i virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Radi se o događaju na kojem su se u Višnjici okupili predstavnici lokalnih akcijskih grupa iz cijele Hrvatske. Osim LAG-a Marinianis u organizaciju su uključeni Ministarstvo poljoprivrede, odnosno Mreža za ruralni razvoj i Leader mreža Hrvatske. Radionica na kojoj su se okupili predstavnici čak 51 LAG-a, od mogućih 54 koliko ih ima u Hrvatskoj, nosi ime ”Zajedno do uspješnog lokalnog razvoja – analiza provedbe Mjere 19 unutar Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske”.

IMG 3301 Custom
foto: K. Toplak

Gosti predavači u Višnjici bili su predstavnici Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, te samog Ministarstva poljoprivrede. Također, više od stotinjak sudionika radionice domaćini su odveli u terenski obilazak Slatine i okolice kako bi se pobliže upoznali s primjerima dobre prakse u provedbi razvojnih projekata, a posjetili su Zavičajni muzej Slatina, Vinariju Stari podrum u Slatini, Rupnicu u Parku prirode Papuk, Dravsku priču u Noskovcima, Jankovac…

(www.icv.hr, adf i dj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content