PRIJEM UDRUGA Predsjednica impresionirana biserima, radom s mladima te uspjesima udruga s područja VPŽ

U privremenom Uredu predsjednice u zgradi Virovitičko-podravske županije Predsjednica je upriličila i prijem udruga s područja naše županije. Tako je sa svojim radom i ciljevima predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović upoznala Udruga “Čuvarice kulturne baštine” Kladare koje su joj tom prigodom predstavile stare narodne nošnje koje su nosile na sebi te njihovoj modernizaciji.
– Predsjednica je bila impresionirana našim biserima koji su pravi, što je veoma rijetko. Saznali smo da su se nekada nabavljali u Osijeku iako je tada, kao i danas veliko središte bio Zagreb – rekla je Majda Kodžaga, predsjednica Udruge kojoj je ovo bilo jedno novo i ugodno iskustvo gdje je posebno drago bilo vidjeti kako netko tko je u državnom vrhu mari i za male ljude.

IMG 5161 Medium

Predsjednici je predstavljen i rad Udruge kuhara grada Orahovice koji su ju upoznali i s pripremama za svjetsko natjecanje te knjizi koja je izdana u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom.
– Predsjednica je oduševljena s radom naše udruge, osobito jer brojimo samo desetak aktivnih članova – rekla je Sandra Jadek, slastičarka i članica ove udruge kojoj je ovo bila prilika za promociju, kako udruge tako i pojedinačno.

IMG 5174 Medium

Ciljeve i uspjehe udruge te svoj rad predstavilo je i Društvo informatičara Virovitica.
– Predsjednici je bilo drago što se naša udruga fokusira na mlade ljude, odnosno srednjoškolce i fakultetsko obrazovane ljude kako bi ih naučili prvim linijama koda – u ime udruge rekao je Matej Sudar, kojemu je bila velika čast Predsjednici prenijeti ideje i planove udruge, osobito zbog njezine pozitivne reakcije na njihov rad.

Svoj rad, uspjehe i ciljeve predstavili su Biciklistički klub Bor Virovitica i Klub za ekspedicionizam i sport Keks Virovitica, Kulturna udruga KrEdA iz Suhopolja, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac iz Slatine i Industrijsko-obrtnička škola Slatina. Prijemu je nazočio i virovitičko-podravski župan Igor Andrović. (www.icv.hr, žđl, Foto: Ž. Đaković Leš)

[g-gallery gid=”484465″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content