PROJEKT “ZAŽELI” ZAPOČEO U ČAČINCIMA Starijima će podršku i pomoć pružati 15 žena

Načelnik općine Čačinci Mirko Mališ sukladno dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda, OP Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. – programa Zaželi – program zapošljavanja žena za projekt “Zaželi bolji život u Općini Čačinci“, potpisao je ugovore sa 15 žena iz ciljane skupine za zasnivanje radnog odnosa na određeno vrijeme za obavljanje poslova.

Riječ je o poslovima pružanja usluga podrške i pomoći starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju s područja općine.

zazelicacinci 1 Custom

-Vrijednost projekta je 2.913.487 kuna i provodit će se u partnerstvu s Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Čačinci, te Područnim uredom HZZ-a u Virovitici i Centrom za socijalnu skrb Slatina. Opći cilj ovog projekta je u općini Čačinci omogućiti radno sposobnim pripadnicama ranjivih skupina lakši pristup tržištu rada unaprjeđenjem njihovih radnih potencijala i lakšim zapošljavanjem u lokalnoj zajednici i povećanje kvalitete života za 62 krajnja korisnika čime će pozitivno doprinijeti svojoj i njihovoj socijalnoj uključenosti – rekao je Mališ, koji je nakon potpisivanja, uz koordinatoricu Programa Mariju Beštek, ispratio djelatnice na prvi radni dan.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content