REVIJA PROMAŠAJA NA VEGEŠKI Virovitica dominirala, ali Ferdinandovcu tri boda

Danas (subota) je na Vegeški odigrana utakmica devetog kola 4. lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica. Nogometaši Virovitice ugostili su Ferdinandovac.

Nakon dva uzastopna minimalna gostujuća poraza uslijedio je još jedan minimalni, ali gorki poraz jer ovoga puta radnja se odvijala na domaćem terenu, koji je do ove utakmice bio neosvojiva tvrđava, pa je tako prekinuta pozitivna tradicija neporaženosti na Vegeški u ovoj sezoni.

Domaćin je dominirao, stvarao prilike, ali lopta nije htjela u gol.

Prvu opasnu priliku domaći su stvorili već na startu utakmice, iskosa je ubacio Skoko, a pred gostujućim vratima našao se D. Kovač i pokušao glavom iz prve, ali neuspješno, pokraj gola. Dojam je da je bilo vremena i za “smireniju” reakciju napadača Virovitice, ali prilika je bila takva da mu se ne smije zamjeriti.

Odličnu priliku imao je i Crvenka nakon jednog solo prodora. Već kad je izbio sam pred vratara Peršića, ruke domaćih navijača bile su u zraku no, odlučio se za potez više, efektno je povaljao vratara, zaobišao ga, a kad je trebalo poentirati ukazao se gostujući branič i u zadnji tren otklonio opasnost.

MG 8072

Iz trećeg ozbiljnijeg pokušaja domaće momčadi pao je i pogodak. Suvajac je ubacio u gostujući šesnaesterac, a Reščić s lakoćom primiruje loptu i postiže vodeći pogodak no, linijski sudac vidio je nedopuštenu poziciju pa je isti i poništio.

Gosti su stvorili nekoliko bezopasnih prilika, a onda iz jednog kornera “sretno” dolaze u vodstvo 0:1. Nakon nesigurne reakcije domaćeg vratara snašao se Turković i poentirao.

Virovitica nije stala, krenula je u pohod na izjednačujući pogodak, a ubrzo je stvorila i sjajnu podlogu za takav scenarij. Ovoga puta pokušao je Skoko, fantastičan udarac sa 20-ak metara, ali gostujući vratar paradom otklanja opasnost. Na predah se otišlo rezultatom 0:1.

Taj rezultat do kraja utakmice nije se mijenjao. Domaći su pokušavali do kraja, ali nije išlo. Nekoliko dobrih prilika nisu realizirali, a tuga je opravdana jer je bolja momčad na terenu ovoga puta ostala bez bodova.

Gosti su se borili, odigrali fer i korektnu utakmicu, a sada mogu proslaviti ovu, za njih vrlo bitnu pobjedu koja ih drži u gornjem dijelu ligaške ljestvice.

MG 8080

-Nismo uspjeli nastavit neporaženost na domaćem terenu, primili smo nesretan gol iz jednog kornera. Imali smo 3-4 izgledne šanse koje nismo realizirali. Upali smo u nekakvu krizu, idemo dalje radit i pokušat se izvući iz toga. Ništa nije gotovo, puno ima još do kraja i vjerujem da ćemo se vratit na pravi put. Čestitam gostima na pobjedi i borbi koju su prikazali na terenu – riječi su domaćeg trenera Samuela Spudića.

Virovitica 0 (0)

Ferdinandovac 1 (1)

Virovitica: Vlainić, Skoko (od 62. Šipka), D. Kovač (od 65. Spudić), Crvenka, Suvajac, Duvnjak (od 65. Kralj), Marković, S. Kovač, Reščić, Horaček i Đurđević (od 56. Vučemilović-Jurić). Trener: Samuel Spudić.

Ferdinandovac: Peršić, L. Bošnjak, I. Turković, J. Fuček (od 89. Stankir), G. Bošnjak (od 72. H. Fuček), Rukavina (od 86. Borovac), I. Peršić, Karan (od 94. Tomašek), V. Turković, Carek i Kucel. Trener: Mladen Karan.

Virovitica. Igralište SRC Vegeška. Gledatelja: 150

Suci: Stjepan Hruškar (Bjelovar), Graziano Višić (Bjelovar) i Patrik Tkalčević (Čazma).

Strijelac:

0:1 – V. Turković (32.)

Žuti kartoni: Marković (82.) i Suvajac (88.) – Virovitica; Karan (51.), I. Peršić (54.), J. Fuček (82.) i H. Fuček (88.) – Ferdinandovac.

Igrač utakmice: Rok Horaček

-Imao je nekoliko dobrih driblinga, u prvom poluvremenu uposlio je Crvenku za odličnu šansu. U drugom dijelu on i Crvenka sudjelovali su u akciji gdje je sudac mogao biti malo stroži i pokazati na penal. Imao je i jednu dobru šansu u 2. poluvremenu, ali mu je gostujući golman obranio – zaključio je S. Spudić.

(www.icv.hr, ts, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”486722″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content