Sedmi Memorijal “Željka Majora” počinje u srijedu, 14. studenoga u Čačincima

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Orahovica organizira 7. Memorijal “Željka Majora”. U sklopu ovogodišnjeg memorijala, Udruga organizatora pripremila je tradicionalnu hodnju hrvatskih branitelja i djece od Čačinaca do Vukovara pod nazivom ”Stopama Željka Majora” te svečano otkrivanje biste poginulom vukovarskom branitelju Željku Majoru.

-Memorijal počinje u srijedu, 14. studenoga u 10,30 sati na grobnom mjestu hrvatskog branitelja Željka Majora u Čačincima gdje će mu biti odana počast polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća. Potom, u 11 sati, u ulici Željka Majora slijedi svečano otkrivanje biste ovom poginulom vukovarskom heroju, a potom će se sudionici i gosti uputiti u središte Čačinaca gdje će ispred spomen obilježja poginulim braniteljima biti održano polaganje za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu, a u 12:15 će u Domu Kulture biti održan svečani program u kojem će nastupiti učenici osnovne škole Antuna Gustava Matoša Čačinci, a prigodnim riječima obratiti će se visoki gosti i uzvanici.

1511stopamazeljkamajora3 Custom

Tradicionalna hodnja od Čačinaca do Vukovara pod nazivom ”Stopama Željka Majora” krenut će 15. studenoga u 8.00 sati ispred spomen biste Želja Majora. Hodat će se dionicom Čačinci-Orahovica-Feričanci-Donja Motičina-Martin-Našice-Našički Markovac-Jelisavac-Našička Breznica-Niza-Koška-Topoline-Cret-Bizovac. U Bizovcu je kraj prvog dana hodnje i slijedi odmoor. Drugi dan se put nastavlja dionicom Samatovci-Josipovac-Višnjevac-Osijek-Tenja, trećeg dana će sudionici hodati rutom Tenja-Ćelije-Bobota-Trpinja-Vukovar. Središnji dio Memorijala je na sam dana pada Grada Heroja 18. studenoga kada će sudionici sudjelovati u koloni sjećanja od vukovarske bolnice do Memorijalnog groblja, položiti svijeće te nazočiti Svetoj Misi za sve poginule hrvatske branitelje.

1511stopamazeljkamajora5 Custom

Svi zainteresirani za sudjelovanje na memorijalu mogu se javiti na broj mobitela 098/ 908 7429 – rekao je predsjednik UHBDVDR Orahovica Miroslav Tot.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content