U Vukovaru održan 8. Turistički forum kontinentalne Hrvatske

8. Turistički forum kontinentalne Hrvatske održan je 3. i 4. listopada u Vukovaru u Pastoralnom centru sv. Bone i Domu sv. Franje.

Forum su organizirali Turistička zajednica Vukovarsko – srijemske županije, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Vukovar i Lux promocija uz potporu Hrvatske turističke zajednice, Vukovarsko – srijemske županije i Turističke zajednice grada Vukovara.

Pokrovitelji su bili Ministarstvo turizma i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Ovogodišnja tema je bila „Kulturni turizam i perspektive razvoja religijskog turizma u Hrvatskoj“.

6 Custom
foto: HGK – Županijska komora Virovitica

Cilj foruma je bio prikazati stvarne mogućnosti razvoja religijskog turizma u Hrvatskoj kao i otvoriti stručnu raspravu o tome da li je religijski turizam dio kulturnog turizma ili zaseban selektivni oblik turizma.

Izlaganja na temu su održali brojni predstavnici iz turističke djelatnosti, znanstvenici i predstavnici vjerskih institucija. Svi su sudjelovali i u panel raspravi “Kulturni turizam vs. religijski.

9 Custom
foto: HGK – Županijska komora Virovitica

Na forumu su temeljem poziva organizatora bili predstavnici iz Virovitičko-podravske županije: Turističke zajednice i Odsjeka za turizam HGK – Županijske komore Virovitica.

(www.icv.hr, HGK – Županijska komora Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content