URED SELI U NAŠU ŽUPANIJU Pogledajte koga će sve posjetiti predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović

Program posjeta Virovitičko-podravskoj županiji započet će 11. listopada, ispred zgrade Virovitičko-podravske županije, gdje će Predsjednica Republike nazočiti podizanju predsjedničke zastave, zajedno sa županom Igorom Androvićem i gradonačelnikom Grada Virovitice Ivicom Kirinom.

Nakon obraćanja nazočnima Predsjednica će u Privremenom uredu u zgradi Virovitičko-podravske županije održati radne sastanke s vodstvom Županije i Grada, te se susresti s predstavnicima nacionalnih manjina i udrugama hrvatskih branitelja.

Predsjednica Republike potom će položiti vijenac kod spomenika hrvatskim braniteljima i posjetiti Visoku školu za menadžment u turizmu i informatici gdje je predviđen susret sa studentima i profesorima uz prigodno obraćanje Predsjednice, te obilazak novootvorenog Studentskog doma i Studentskog restorana. Potom slijedi prijam udruga i pojedinaca s područja Virovitičko-podravske županije u zgradi Županije.

U poslijepodnevnim satima istog dana Predsjednica će se uputiti prema Špišić Bukovici, posjetiti Osnovnu školu Augusta Cesarca, područnu školu Bušetina, gdje će u nastavku projekta „Hrvatska čita“ zajedno s djecom čitati ulomke iz djela „Čudnovate zgode šegrta Hlapića“ Ivane Brlić Mažuranić, a potom će posjetiti tvrtke Šafram d.o.o. u općini Lukač, te tvrtku Brana d.o.o. i Panonski drvni centar kompetencija u Virovitici. Predsjednica Republike obići će Sklonište za životinje Virovitica i nazočiti predstavljanju projekta obnove dvorca Pejačević. Prvi dan boravka u Virovitičko-podravskoj županiji Predsjednica će zaključiti susretom i druženjem s građanima Općine Suhopolje uz prigodno obraćanje.

Susretom s učenicima Osnovne škole Vladimir Nazor i predavanjem o hrvatskoj povijesti, Predsjednica će započeti drugi dan boravka u Virovitičko-podravskoj županiji. Nakon posjeta tvrtki Marinada d.o.o., dječjem vrtiću „Zeko“, Sajmu u Slatini i Zavičajnom muzeju Slatina, uslijedit će posjet Predsjednice Republike općini Voćin u okviru kojeg će se susresti s građanima i položiti cvijeće na spomenik poginulim žrtvama Domovinskog rata.

Predsjednica će potom posjetiti Park prirode Papuk, Planinarski dom Jankovac i položiti cvijeće na spomen-obilježju u Četekovcu. Istog dana predsjednica Grabar-Kitarović posjetit će Orahovicu gdje će obići Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo- Sveučilišni studij Preddiplomski i Diplomski fizioterapije, tvrtku Pan-parket d.o.o., Plivački klub Orahovica i PP Orahovica, te se potom uputiti u Općinu Mikleuš gdje će sudjelovati na obilježavanju Dana Općine uz prigodno obraćanje i uručivanje priznanja. (www.predsjednica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content