Uskoro će početi asfaltiranje ceste kojom će se povezati naselja, općine i župe dviju županija, Virovitičko-podravske i Koprivničko-križevačke

U veljači ove godine virovitičko-podravski župan Igor Andrović sa suradnicima, u Kloštru Podravskom sastao se sa županom Koprivničko-križevačke županije Darkom Korenom. Tom prilikom dogovoreno je asfaltiranje ceste kojom će se povezati dvije županije, odnosno Malu Črešnjevicu i taj dio županije, te naselje Kozarevac u Koprivničko-križevačkoj.

cesta mala cres kozar 2
Foto: Kristijan Toplak

Projekt se provodi u suradnji sa Županijskim uprava za ceste dviju navedenih županija i podršku općina, Pitomače i Kloštra Podravskog. Asfaltirat će se oko 2.000 metara ceste. Svrha projekta je povezivanje naselja, općina i župa na području ove dvije županije, a alternativni pravac cestovne poveznice Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije kretao bi se relacijom Kloštar Podravski – Kozarevac – Mala Črešnjevica – Velika Črešnjevica – Sedlarica – Turnašica – Vukosavljevica – Lozan.

cesta mala cres kozar 3
Foto: Kristijan Toplak

Time će se ujedno povezati i župe Varaždinske i Požeške biskupije, ali i otvoriti mogućnosti stavljanja u funkciju vinskih putova, što će pozitivno utjecati na razvoj kontinentalnog turizma. (vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content