Uskoro počinje energetska obnova osnovne škole u Gornjem Bazju, projektira se sustav navodnjavanja Lukač, a prijavljena je i izgradnja novog vrtića u Gornjem Bazju

Obraćajući se nazočnima na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Lukač, a povodom Dana Općine Lukač i zaštitnika sv. Luke, virovitičko-podravski župan, Igor Andrović, govorio je o budućim projektima Virovitičko-podravske županije na području ove općine.

– Uskoro kreće energetska obnova Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića u Gornjem Bazju. Kao što znate, započeli smo s gradnjom dva sustava navodnjavanja Novi Gradac – Detkovac i Đolta, a projektira se sustav navodnjavanja Lukač. Nositelj ovih projekata je Virovitičko-podravska županija. Očekujemo kako ćemo građevinsku dozvolu za sustav navodnjavanja Lukač imati kroz godinu dana i tada ćemo je moći prijaviti na europske fondove kako bi dobili bespovratna sredstva i krenuli u gradnju ovog sustava koji će ponuditi novih 1.000 hektara navodnjavane površine. Tu je još jedan projekt koji je prijavila Općina Lukač, a puno će značiti za demografsku sliku ovoga kraja. To je vrtić u Gornjem Bazju – zaključio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Naime, Općina Lukač javila se na natječaj za Mjeru 7.4, podmjeru 7.4.1. za izgradnju Dječjeg vrtića. Projekt je vrijedan oko 6 milijuna kuna. Vrtić će se nalaziti pri Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića u Gornjem Bazju, a primit će oko 40 djece razvrstanih u dvije dobne skupine. Projekt je u suradnji s Općinom Lukač izradila VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. (www.vpz.hr, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content