USTOPIRAO HGSS Na području Voćina pronašli Jozu Vukoju (60) za kojim je dva dana tragalo 30 ljudi

Jozo Vukoja (60), za kojim se od nedjelje traga, jutros (utorak) je pronađen na području Voćina. Prema zasad neslužbenim informacijama, J. Vukoja bio je uz cestu i pokušavao stopirati osobni automobil.

USTOPAO SPAS

U automobilu kojeg je “ustopirao” bio je jedan član HGSS-a iz Virovitice, a paradoks cijele situacije je u tome što je isti krenuo priključiti se kolegama baš u potrazi za – njim. Član HGSS-a, koji ga je prepoznao po odjeći i opisu, rekao mu je kako ga puno ljudi traži i to već dva dana te mu ponudio prijevoz kući. J. Vukoji je potom pružena i hitna medicinska pomoć te je zadržan na kućnom liječenju.

Kako kaže Ivica Kašuba, pročelnik HGSS-a Stanice Orahovica, J. Vukoja pronađen je u relativno dobrom zdravstvenom stanju, a u cijeloj situaciji imao je i puno sreće. – Prema informacijama s kojima raspolažemo, J. Vukoja dva je dana lutao po Papuku, putevima koje nije poznavao i daleko je odlutao od kuće u kojoj boravi.

šuma1
Ilustracija – šuma na Papuku

U tom periodu, ništa nije jeo, a preživio je tako da je spavao u ‘kukuruzani’, odnosno spremištu kukuruza za divlje životinje, a od kojeg si je napravio sklonište. Konačno, lutanjem po šumi je došao i do prvog asfalta, nastavio je slijediti cestu i tako ga je pronašao pripadnik HGSS-a, inače zadužen za kartografiju same pretrage – ispričao nam je I. Kašuba.

Ovaj iskusni spasilac kaže kako su putevi kojima je dva dana J. Vukoja lutao znatno udaljeni od standardnih područja pretrage, pa je time što je sam došao do asfalta zapravo sam okončao jednu dugotrajnu potragu u kojoj je već bilo tridesetak ljudi.

ZA NJIM TRAGALO 30 LJUDI

Jer, podsjećamo, J. Vukoja se u nedjelju iz obiteljske kuće iz naselja Kamenski Vučjak kraj Požege osobnim vozilom udaljio u nepoznatom pravcu. Nešto kasnije, njegovo vozilo je pronađeno u Kamenskom Vučjaku, u kojem je, kako se neslužbeno doznaje, ostavio i oproštajno pismo.

Za njim je u nedjelju u 14.30 sati u potragu krenula ekipa požeške Hrvatske gorske službe spašavanja i policijski službenici. Od nedjelje do utorka trajala je intezivna potraga za njim. Uže područje i putevi pretraženi su uz pomoć dva potražna psa, 10 članova stanice Požega i četiri člana stanice Orahovica. U pretraživanju terena sudjelovalo je više od 30 osoba, među kojima i članovi HGSS Stanice Orahovica, Slavonski Brod, Novska, Požega, djelatnici MUP-a te Rangeri Parka prirode Papuk. Nestalog muškarca tražili su i bespilotnom letjelicom, ali bez uspjeha.

Potraga je bila zaustavljena u večernjim satima u ponedjeljak i odmah je nastavljena u utorak u 8 sati ujutro, a potom je obustavljena, viješću da je J. Vukoja sretno pronađen.  (www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content