ZAUSTAVLJENI LOŠI TRENDOVI U našoj županiji danas 1200 obrtnika, a kroz podršku Županije i HOK-a bit će ih sve više

Na području Virovitičko-podravske županije djeluje 1.200 obrta, a u posljednjih godinu dana ne bilježi se pad njihovog broja, već je on konstantan, čulo se na sastanku virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i njegovog zamjenika Darka Žužaka, s čelnicima HOK-a Područne obrtničke komore Virovitičko-podravske županije, odnosno s novim predsjednikom Zoranom Horićem, tajnikom Božidarom Jeremićem i zamjenikom predsjednika i članom Skupštine Hrvojem Šimunovićem.

Tom prilikom, Zoran Horić se zahvalio Virovitičko-podravskoj županiji na podršci u radu, ponajprije vezano za zajednički projekt, Međunarodni sajam Viroexpo, a prilikom posjete najavio je kako će Područna obrtnička komora VPŽ, u budućnosti puno ulagati u edukaciju svojih članova.

IMG 1106 Custom
foto: K. Toplak

– Naši majstori su znalci, ali su i njima potrebne edukacije, u budućnosti želimo da oni budu još bolji i efikasniji na tržištu rada – podcrtao je predsjednik Zoran Horić.

Župan Igor Andrović, podcrtao je odličnu suradnju u međusobnim projektima Županije i HOK-a, posebno vezano za Međunarodni sajam Viroexpo.

– Ta sinergija, Županije i obrtnika vidljiva je na mnogim projektima, kako kroz naše upravne odjele, tako i kroz projekte, koje za brojne obrtnike, piše naša razvojna agencija VIDRA. Virovitičko-podravska županija od ove godine stipendira deficitarna srednjoškolska zanimanja. To ćemo raditi i nadalje jer nam je cilj da i u ovom sektoru zanimanja imamo kvalitetne i stručne majstore i obrtnike. Virovitičko-podravska županija provodi projekt Mreže poduzetničkih inkubatora. Započeli smo gradnju poduzetničkih inkubatora u Pitomači i Orahovici, uskoro ćemo krenuti s radovima i u Slatini. Županija budućim poduzetnicima, u tim inkubatorima, kroz sufinanciranje, daje besplatan prostor, a to svima njima koji kreću u poduzetničke vode, predstavlja značajan vjetar u leđa – istaknuo je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

(www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content